PODELI

Mladi hrvatski violončelisti, Luka Šulić i Stjepan Hauser, osvojili su svet svojim virtouznim interpretacijama dobro poznatih pop rok hitova, a u subotu, 12. jula osvajaju i glavnu binu EXIT festivala.

Od Majkla Džeksona, preko AC/DC-ja sve do Nirvane, njih ove izvedbe pop kulturnih hitova preodenutih u ruho klasičnih instrumenata oduševljavaju sve na koje naiđu, osvajajući simpatije takvih muzičkih veličinakakav je Elton Džon, koji je za njih izjavio: “Morate da ih čujete uživo, zaista su neverovatni. Poslednji put kad sam slušao nešto tako uzbudljivo bilo je 1960. na svirci Džimija Hendriksa…”

Svoj drugi album “IN2ITION” objavili su u januaru 2013. godine. Ploču je producirao legendarni Bob Ezrin (Pink Floyd, Alice Cooper, Kiss, Deep Purple), a paleta prestižnih gostiju na albumu obuhvata imena poput Elton Džon, Steve Vai, Lang Lang, Naya Rivera i Zucherro.

Jedna od omiljenih bina EXIT festivala, HUAWEI Fusion, ugostiće ove godine neke od najboljih izvođača s ovih prostora.

Prvi dan festivala, pored već najavljenih THE AFGHAN WHIGS, CHE SUDAKA, ORATNITZA i QUIMBY, dolazi i bend koji je ispisao najvažnije stranice istorije jugoslovenskog rokenrola, DISCIPLIN KITSCHME. Pored njih, na Fusion bini nastupiće i S.A.R.S. Takođe, dolazi i beogradski bend KAL, kao i SOPOT (BiHKILLO KILLO (RS).

U petak, 11. jula na istoj bini predstaviće se već najavljeni miljenici domaće publike i majsotri nastupa uživo, ASIAN DUB FOUNDATION, HATHORS i SEWARD, a predstavnici iz Srbije biće  KANDA KODŽNEBOJŠA. Isti dan nastupiće i jedan od najperspektivnijih novih sastava, hrvatske PUNČKE, kao i Ida Prester (Lollobridgida) sa svojim novim projektom, FRAU CASIO.

Treći dan EXIT festivala na Fusion bini najavljen je novozelandski bend SHAPESHIFTER, a uz njih će nastupiti i krem regionalne scene. Isti dan sviraće i BOMBAJ ŠTAMPA, koji su zajedno sa Zabranjenim pušenjem i Elvisom J Kurtovićem tvorci jugoslovenskog “novog primitivizma”, na čelu sa legendarnim glumcem Brankom Đurićem Đurom. Jedan od omiljenih izvođača s ovih prostora Darko Rundek dolazi u sastavu RUNDEK CARGO TRIO, zajedno sa violinistkinjom Isabel i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem. Bend koji ove godine slavi 25 godina postojanja, novosadski pankeri ATHEIST RAP dolaze da sa EXITom proslave svoj rođendan, a njima će se pridružiti i makedonski sastav BERNAYS PROPAGANDA, moćna grupa iz BiH, DVADESETORICA, ali i čuveni sastavi iz Srbije, LOVE HUNTERS i COTTON PICKERS.

Konačno, za poslednji dan festivala već su najavljeni holandski BIRTH OF JOY, berlinski MIGHTY OAKS, japanski TRICOT i internacionalni BETWEEN SKY AND EARTH. U nedelju na Fusion bini nastupaće beogradski hip-hoperi BEOGRADSKI SINDIKAT. Poseban ugođaj na festivalu pružiće VLADA DIVLJAN i LJETNO KINO BIG BEND, kolaboracija nekadašnjeg člana kultnih Idola sa zagrebačkim sastavom, koji sviraju svoje sopstvene pesme, ali i legendarne hitove Idola i ljubavne pesme Divljanove samostalne karijere u novim, za ples pogodnijim izvedbama. Poslednjeg dana EXIT festivala melodije poznatih svetskih hitova, isprepletane motivima srpske izvorne muzike, predstaviće DEJAN PETROVIĆ BIG BAND, koji broji čak trinaest članova. Njima će se na finalu EXIT festivala pridružiti i hrvatski rok bend PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS.