Društveni centar u Novom Sadu   u 2016.  nastavlja da radi nesmanjenom žestinom te će tako ceo januar biti ispunjen svirkama.

Nakon hard core reprize Nove godine  ove subote u DC  pravi underground vikend sa  ЯozpoR iz Bratislave, Gipsy Mafijom iz Zrenjanina i  bendom Frontlinom iz Novog Sada u subotu, 9. januara od 21h.

Da podsetimo da se u DC nikada ne plaća ulaz već se daju donacije  jer ovo mesto podržava antikapitalističke stavove.

ЯozpoR – streetpunk, Bratislava
Rozpor postoji od 1999. godine, i za to vreme su stekli status benda koji čini jedan od glavnih stubova punk scene u Bratislavi i celoj Slovačkoj, kako zahvaljujući 5 albuma (svi obajavljeni samostalno), brojnim koncertima i turneama, tako i nizom drugih akcija kojima su podupirali principe Do-it-yourself i antifašističke skinhead i punk scene. Kada je u pitanju zvuk benda, predstavlja kombinaciju raznih punk stilova, od oi-a i punk-rocka, preko D-Beata i klasičnog hardcore-a, do Motorhead-ovskih rifova, pa čak i ska-punka, u nekoliko navrata. Na svoj drugi nastup u NS Rozpor dolaze u novoj, bitno izmenjenoj postavi.

GIPSY MAFIA – hip hop, Zrenjanin
Rado viđeni gosti u DC-u nakon faze sa bendom vratili su se klasičnoj hip hop postavci, i dolaze da još jednom utvrdimo gradivo sa aktuelnog albuma “Straight Outta Mahala”. Znate šta nas čeka: energična repčina u direktnom obračunu sa socijalnim problemima sa kojima se svakodnevno susrećemo. Kako je deo benda trenutno u gastarbajterskim vodama, cigani nisu u prilici da često održavaju nastupe u Srbiji, tako da ovo ne bi trebalo da propustite.

Frontline – punk, Novi Sad
Većini poznata skupina Limanaca ovog puta na domaćem terenu. U početku su prašili nešto siroviji navijački oi!/punk. Nakon promena u postavi, drugim po redu albumom “Drugi dolazak”, uz stare uzore sa stare britanske, ali i novosadske punk scene, postali su primetni i drugi muzički uticaji, tako da je zvuk obogaćen i melodijama, rokerskim solažama, pa sve do melanholije svojstvene Madchesterskoj sceni…