PODELI

Nakon sto su obeležili  2014. godinu nastupom na Mixer festivalu, koncertom u Skoplju u okviru nedelje dizajna Skopje Design Week i koncertom na Zidiću u organizaciji Doma Omladine Beograda, beogradski bend Late For Coffee započeće 2015. godinu 31. januara  koncertom u JAZZ BAR Centru.

Ovog puta publika će imati priliku da čuje sada već poznate pesme iz bendovog repertoara ali u akustičnoj verziji koje će izvesti Violeta Pečenković (vokal, klavijature) i Igor Horozović (vokal, gitara), a zatim će Sara Tomić (bas gitara) i Aleksandra Andonovska (gitara) zabaviti posetioce puštanjem muzike po svom izboru. Karte se moći će da se kupe na ulazu pred sam početak koncerta po ceni od 100 dinara, a ceo događaj počeće u 21h.

Late For Coffee je beogradski bend koji postoji od januara 2012. godine. Od samog početka radi na pronalaženju sopstvenog zvuka, pišući i svirajući sa dosta sirove emocije. Njihova muzika prožeta je melanholičnim vokalima Violete Pečenković i Igora Horozovića, čvrstim i dubokim bas linijama Sare Tomić, hipnotišućim melodijama na gitari Aleksandre Andonovske i neuhvatljivim bubnjem Dušana Mančić Golmajera. Ono što smatraju glavnim začinom jeste unutrašnja hemija koja njihovom stvaralaštvu daje posebnu draž. Njihove pesme su intimne i zamršene, često odsvirane u neparnim ritmovima i stilski negde između amerikane i psihodeličnog roka.

Late For Coffee spremaju singl i snimanje prvog EP-a za 2015.godinu. U sopstvenoj režiji snimili su dve pesme, “Enough” i “Place to Hide”. “Enough” se može čuti na Mikser Double Dare kompilaciji, koju je objavila muzička kuća Mascom Records, a “Place to Hide” se nalazi na Femikseti 2013, kompilaciji ženskog stvaralaštva.