PODELI

Domaći metal sastavi Alitor i Quasarborn najavili su zajedničku evropsku turneju od 2. do 10. decembra 2022. godine.

Naime, „bratski sastavi”, kako opisuju njihov međubendovski odnos, će u decembru posetiti Sloveniju, Češku i Nemačku (spisak datuma je na dnu teksta).

Alitor i Quasarborn imaju dugu istoriju zajedničkih turneja i koncerata. To je uigran tim, koji u kombinaciji kreira zaista široku zvučnu sliku koja odgovara različitim ukusima metal publike.

Foto: Jovana Uzelac

Tokom trajanja turneje Alitor će poseban akcenat staviti na aktuelno EP izdanje „Spoznaja”, kao i album „II” iz 2020. godine koji je pokupio velike simpatije u Nemačkoj (na koju je stavljen glavni fokus ove turneje) i bio proglašen za jedno od najboljih thrash metal izdanja 2020. godine od strane legendarnih metal magazina Deaf Forever i Legacy.

Foto: Milan Šurbatović

Pored najavljenje turneje, u okviru promocije svog aktuelnog izdanja „Spoznaja” Alitor će odsvirati još dva koncerta u Srbiji, i to 19. 11. u Atom Akademiji u Beogradu i 17. 12. u novosadskoj CK13.

Sa druge strane, Quasarbon će na predstojećim koncertima prezentovati materijal sa svoja dva albuma „The Odyssey To Room 101”, sa posebnim akcentom na i dalje aktuelni drugi album benda „A Pill Hard To Swallow”. Kako saznajemo iz tabora benda, moguća su neka iznenađenja i premijerna izvođenja novih pesama, pošto je sastav u nekoliko navrata već obavestio pratioce da punom parom radi na trećem albumu.

Spisak datuma:

19. novembar – Atom Akademija, Beograd (RS) *Alitor*

2. decembar – MKK Bele Krajine, Črnomelj (SVN)

3. decembar- Alte Kaffeerösterei, Plauen (GER)

4. decembar – Vortex Surfer, Siegen (GER)

6. decembar – Ratinger Hof, Düsseldorf (GER)

7. decembar – TBA, Prague (CZE)

8. decembar – Peklo, Volyne (CZE)

9. decembar – Lemmy’s Bar, Bad Friedrichshall (GER)

10. decembar – Backnang, Aktion Jugendzentrum (GER)

17. decembar – CK13, Novi Sad (RS) *Alitor*