PODELI

Nepunih godinu dana od poslednjeg izdanja Alitora, albuma pod nazivom “II”, ovaj inđijski metal bend nam predstavlja novi EP pod nazivom „Spoznaja“.

„Spoznaja“ ima tri pesme i ovo je prvi put da se bend publici predstavlja na maternjem, srpskom, jeziku. Bend je snimio sve tri pesme u periodu od februara do juna 2021. godine u beogradskom studiju Citadela Sound Production. Ovo je već ustaljena receptura, budući da bend sa Lukom Matkovićem (Quasarborn) i pomenutim studiom sarađuje od samog početka.

Kako je bend u prošlosti najavio, ovo izdanje je kreirano i sa ciljem obeležavanja 10 godina postojanja benda.

Alitor je za 10 godina postojanja objavio dva albuma i dva EP-a, a ove godine je bio jedan od najaktivnijh domaćih metal bendova svirajući širom Srbije, što je u prošlosti i bilo vrlo karakteristično za ovaj bend – redovni klubski i festivalski nastupi širom naše države, regiona i Evrope.

„Spoznaja“ je izdata digitalno putem domaće izdavačke kuće Take It Or Leave It, na disku putem nemačke kuće „Pottmortem Records“ dok je vinyl izdanje planirano za 2022.godinu i izdavač je „Doc Gator Records“.

Pesme su objavljene putem zvaničnog youtube kanala benda u formi „lyrics videa“, a kako saznajemo iz tabora benda, publika može uskoro očekivati objavljivanje spota za jednu od pesama sa EP-a u skorijoj budućnosti.

Fizičko izdanje možete kupiti direktno od benda, a digitalno album možete kupiti-slušati na sledećim linkovima: https://www.kasurl.com/aPWKJ