PODELI
Foto: Renata Lučić

Nakon četiri uspešna studijska albuma grupe Ramirez, Aljoša Šerić novi je muzički identitet izgradio u aktuelnom Pavelu s još četiri studijska izdanja, a dok je Pavel kraće vreme bio na studijskom mirovanju, odlučio je, kako i sam kaže, u poznim godinama debitovati po treći put – ovaj put kao samostalni izvođač.

Najavnim singlom „Glup“ i odličnim spotom nastalim u ekranizaciji Filipa Filkovića Philatza,  koji se verno poklapa s Aljošinom porukom o nepoverljivosti u internet, Aljoša je dao naslutiti da će se solo projekat potpuno razlikovati od bendovskog zvuka, a drugim singlom „Kučine“ za čiji je spot bila zadužena Marcella Zanki, svoju je žanrovsku raznolikost i potvrdio. Veštim ispreplitanjem popa, rocka, jazza, swinga, countrya i cabareta albumom „Što ćemo raditi do kraja života“ predstavlja ukupno dvanaest pesama, gotovo dnevničkih zapisa i zbirku jadikovki, navodi Aljoša te dodaje kako sve pesme koje piše u sebi uvek imaju dozu sete i lepote života u sebi, a publika će sama prepoznati ono što joj je bliže.

„Pišući za Pavel, naletio sam na nešto pjesama koje se nikako nisu uklapale u moju viziju onoga što bi Pavel trebao svirati u nekoj idućoj fazi i paralelno s tim sam dobio dva teksta Anđela Jurkasa koji su vapili za uglazbljivanjem. Kad se sve zbrojilo, ispalo je da imam cijeli album koji je imao samo dvije moguće sudbine – ili da zauvijek ostane zaboravljen na mom hard disku ili da ga objavim iz ćeifa, iz čiste sebičnosti, zato što mogu. Sebičluk je prevagnuo, pa stoga imate dvanaest gotovo dnevničkih zapisa, zbirku jadikovki poluostvarenog muškarca na pragu sredovječnosti. Ugodno slušanje.“ – Aljoša Šerić

Muziku, tekst i aranžmane potpisuje Aljoša Šerić, osim teksta za „Zadnji“ i „Što ćemo raditi do kraja života“ koje potpisuje Anđelo Jurkas. Produkciju i miks potpisuje Jere Šešelja, a aranžmane gudača i duvača Dalibor Grubačević. Album je sniman u RSL studiju u Novom Mestu i Element studiju u Zagrebu tokom 2018. godine pod snimateljskom palicom Mateja Pecavera i Jere Šešelje.

Album “Što ćemo raditi do kraja života” možete preslušati ovde.