PODELI

Nakon zapaženog singla i spota “Glup”, kojim je najavio samostalnu autorsku karijeru, Aljoša Šerić predstavlja novi singl i spot “Kučine”.

Ovo malo dalmatinsko mesto bilo je inspiracija za novu pesmu, a saznajemo i koja je njihova poveznica s Aljošom: “Kučine su malo mjesto iznad Splita inspirativnog naziva koje zaslužuju svoju pjesmu i samom činjenicom da mi je žena rođena kučinjanka, kučanka ili kako već.”

Dok studijske aktivnosti Pavela miruju do kraja godine, Aljoša je daleko od toga. Nedavno predstavljen debitantski album njegove supruge Antonije Tonke, na kojem potpisuje muziku i tekst svih pesama i sada drugi samostalni singl, pokazuju njegovu ogromnu kreativnost koja ne može (i ne sme) ostati nerealizovana. Izvrsno baratanje žanrovima i iskreni tekstovi, zaokruženi odličnim aranžmanima, pretaču note i reči u pesme na koje ćete se ‘navući’ na prvo slušanje!

„Kučine“ su intimna priča o odrastanju u malom mestu, odlasku veliki grad i ne menjanju onoga što je usađeno u svakom od nas, bez obzira gde nas život povede… ‘Neće nikad iz nje planina. Parkovi kol’ko god da ih ima, ne mirišu poput šuma iznad Solina…’.

Rediteljica i snimateljka Marcella Zanki je ispričala kako je došlo do ideje za scenario: “Kad sam prvi put preslušala pjesmu, ideja je bila smiješna parodija, ali pjesma je zapravo jako tužna. “Mala iz Kučina” zamišlja kako je glamurozna diva dok se njezin stan pretvara u stage na kojem ona izvodi svoju točku. Izvedba je potpuno improvizirana i traljava, ali u atmosferi filmskog seta. Sve je to bilo lako realizirati uz profesionalku s filmskog platna Milicu Janevski, koja je i sama doprinjela karakteru glavnog lika, dok je samo snimanje bilo jako dinamično, lagano i zabavno.”.