PODELI

Novosadski bend Azil 5 je upravo objavio svoj novi EP pod nazivom “Ancora Qui” preko izdavačke kuće Lampshade Media iz Beograda.

Na izdanju se nalaze tri pesme u akustičnim aranžmanima koje su se prvi put pojavile na prethodnom studijskom izdanju “Ako čuješ Istinu, znaš li šta ćeš s njom?”. Produkciju EP-a potpisuje klavijaturista benda Vladimir Vojnović, dok je mastering urađen u studiju “Sage Audio” u Nešvilu (SAD). Naslovnu stranu albuma takođe potpisuje Vladimir Vojnović.

Pesme se mogu čuti na servisima za streaming (YouTube, Deezer, Spotify) ili download (Amazon, iTunes, GooglePlay) i dr.

Na albumu su svirali Nenad Kojić (kahon, perkusije, prateći vokal), Vladimir Vojnović (klavir), Borko Basarić (fretless bas), Sava Nikić (vokal/tekst) i Dušan Kolarski (aksutična gitara).

Pored standardne petorke, na albumu su gostovali Ivan Jeneckov na akustičnoj gitari i Milan Milanović na violini u pesmi “Ancora Qui”.

“Ovog puta smo pokušali na traku da prenesemo akustične aranžmane naših pesama i osećaj koji smo imali na nastupima u Berlinu, Budimpešti, Sloveniji u periodu “2011-2012″ jer smo tada zapravo prvi put pokušali da izvedemo reportoar na ovaj način. U međuvremenu se Vlada (Vojnović) bavio muzičkom produkcijom i ove godine je cela stvar sazrela da se kvalitetno snimi i to je nešto čime bend može da se pohvali” – ističe Borko Basarić, basista benda.

Azil 5 je novosadski muzički sastav koji je prve korake prohodao 2005. godine, od samog početka isključivo se baveći i interesujući autorskom muzikom. Do sada je bend objavio 3 studijska albuma: „Strastan, go i bos“ (2008), „Nema čoveka danima“ (2011) i „Ako čuješ Istinu, znaš li šta ćeš s njom?“ (2014) kao i 2 albuma uživo „IzLiveNo u tišinu“ (2009) i „Živi Azil“ (2013). Kritičari ih opisuju kao autentičan spoj teksta i ritma na balkanskom podneblju bez stega užih žanrovskih odrednica, dok sami članovi benda za svoju muziku kažu da je spoj rok, pop, fusion i od skoro world music uticaja. Tokom svoje karijere stigli su da obiđu zemlju, region, ali i evropske prestonice kroz nekoliko stotina nastupa.