PODELI

Anja Rupel i Davor Gobac snimili su novu verziju pesme ”Kako bih volio da si tu” Videosexa, kultnog slovenskog benda iz 80-ih koji je bio prepoznatljiv po svom synth-pop zvuku. Upravo je u tom bendu Anja Rupel započela svoju muzičku karijeru. Ovo je singl koji je najavio njen novi album ”Opus” koji je zapravo presek njene dugogodišnje karijere od 80-ih pa sve do danas, a sadrži još četiri nove pesme.

Mlađoj publici u Srbii ova pesma je mnogo poznatija kao “Anja, volim te” u izvođenju kultnog šabačkog sastava Goblini.

Koncertna promocija održana je u ljubljanskoj kafani Sputnik gde je Anja pritom proslavila i svoj 50. rođendan. Tom su prilikom na koncertnoj promociji izvedene pesme legendarne grupe Videosex: ”Detektivska priča”, ”Tko je zgazio gospođu Mjesec”, ”Kako bih volio, da si tu” i ”Moja mama”. Ove pesme nakon toliko godina i dalje zvuče sveže i izvrsno, za mnoge i puno bolje nego originalne verzije, a sve to zahvaljujući sjajnim gmuzičarima u Anjinom pratećem sastavu: Mihi Goršeu i Alešu Klinaru na klavijaturama, Dorianu Grandi na bubnjevima, Franciju Zabukovecu na gitari, Mateju Tekavčiču na bas gitari i Darji Drobnič, pratećem vokalu.

Anja Rupel je posegnula za svojim najvećim uspešnicama iz svoje solističke karijere, ali i najnovijim pesmama koje će to tek postati.

Muzički gosti bili su Davor Gobac, Gregor Skočir i Alen Steržaj iz Big Foot Mame koji su su pridružili u pesmi ”Moja mama”, Samuel Lucas u pesmi ”Skrajni čas” koji je zamenio Tošu Proeskog, te Alenka Godec, Nuša Derenda i Darja Drobič u pesmama ”Dobro se imej” i ”I’m Not For You”.