PODELI

U toku su završne pripreme za najveći hrvatski open air festival.

Tri dana vrhunske muzike i zabave dešavaće se od 24. do 26. juna, a spisku izvođača su se pridružila još dva sjajna imena: Antenat i Mašinko.

Uz pomenute bendove, nastupaće i Arctic Monkeys, Iggy And The Stooges, Basement Jaxx, Bloc Party, Editors, NOFX, Airbourne i mnogi drugi, a tu je i zanimljiv bend iz Mančestera Shoshin i petočlani bend iz Irske The Dead Heavys koji su svoj nastup izborili među više od 1600 izvođača iz celoga svijeta putem konkursa na poznatom internet muzičkom servisu ReverbNation.

Bend Antenat osnovala je 1997. godine ekipa prijatelja iz zagrebačkog kvarta Špansko. Počeli su kao standardni rock-kvartet s bubnjem, basom, gitarom i vokalom, a s vremenom se postava širila, menjajući muzičke stilove. Bend je sve više nastupao, i isprofilisao vlastiti muzički izraz koji danas nazivaju subreggae. U njemu su sadržani različiti uticaji od reggaea i duba, ska i punka do world music elemenata. Godine 2006. objavili su prvi album „Subing“, a drugi album „Karavana“ izašao je 2008.

Mašinko je šestočlani punk rock bend koji aktivno nastupa od početka 2010. godine. Od tada je zabeležio značajan broj nastupa i postao relevantno ime na hrvatskoj alternativnoj sceni. Od samog osnivanja njihovu muziku hvale i publika i kritika, a povod za nove pohvale krije se u svakom njihovu live nastupu. Mašinko ima jedan samostalni album, jedan božićni singl, dvostruki album s kolegama iz prijateljskog benda, a izlazak novog albuma samo je pitanje dana. Momci iz benda odavno su kao najbolji (a time i jedini) način distribucije svoje muzike prepoznali internet pa se tako sva njihova izdanja mogu pronaći na njihovoj službenoj stranici.