PODELI

Filmska kompanija Warner Bros početkom oktobra predstavila je politički triler „Argo“ čiju režiju potpisuje glumac Ben Affleck, a produkciju oskarovac George Clooney.

Ben Affleck se takođe pojavljuje u filmu i to u glavnoj ulozi.

„Argo“ je otvorio ovogodišnji 50. jubilarni Međunarodni filmski festival „Viennale 2012“ u Beču. Svečano otvaranje bilo je 25. oktobra, a počasni gost bio je britanski glumac Michael Caine.

Film „Argo“ se temelji na istinitoj priči o islamskoj revoluciji u Iranu koja je rezultirala rušenjem monarhije i uspostavljanjem nove vlade na čelu s Homeinijem.

Affleck glumi agenta CIA-a koji smišlja lukav plan za spas američke diplomatske misije u Iraku. Naime, evakuacija će se održati pod maskom snimanja novog holivudskog filma. Tako tajni agent postaje ujedno i reditelj, a diplomati – glumci i saradnici na filmu.

„Argo“ je kod nas premijerno prikazan na festivalu Cinemania, a uskoro će se naći i na repertoarima bioskopa širom zemlje.

Kako prenosi hollywood.com na listi zarada ovog vikenda film se našao na prvom mestu Box office-a po prodaji ulaznica od petka do nedelje u SAD i Kanadi, uključujući i internacionalnu zaradu, sa neverovatnih 12,4 miliona dolara.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.