PODELI

Ako ste ljubitelj komedije i domaćih filmova od 01. novembra u bisokopima širom Srbije moći ćete da pogledate film “Artiljero”.

Svečana premijera filma zakazana je za 31. oktobar u Sava centru.

Režiju i scenario potpisuje Srđa Anđelić, a producent filma je Yodi Movie Craftsman.

Srđa Anđelić poznat je kao scenarista filmova “Do koske”, “Munje”, “Jedan na jedan”, kao i serijala “Mile protiv tranzicije” (2002-2006).

Uloge u filmu tumače: Jovan Kolarić, Ana Konjović, Nebojša Glogovac, Petar Božović, Aleksandra Janković, Iva Kosovac, Zoran Cvijanović, Vujadin Milošević, Goran Radaković, Predrag Bjelac, Danijela Vranješ, Boris Milivojević, Nikola Pejaković, Nebojša Bakočević, Boris Jager, Balša Đogo, Marko Jocić, Marko Gvero, Nikola Đuričko i dr.

Naslovnu muzičku numeru “Artiljero” uradio je hip-hop dvojac VIP.

„Artiljero“ u fudbalskom slengu Brazila znači „onaj koji nikad ne promašuje“. Priča prati Malog (Jovan Kolarić) koji je odrastao uz priče o uspesima Crvene zvezde, a da sam nikada nije okusio radost velike pobede. Nedostaje mu neko na koga bi se ugledao. Upoznaje Anu (Ana Konjović) kojoj na poseban način svetlucaju oči. Ana od života očekuje značajan događaj, ali sve se uvek pretvara u rutinu. Za taj poseban događaj je zadužen Mali. On joj u poverenju otkriva plan povratka svog heroja iz detinjstva – Nemanje Vidića. Ani sve deluje naivno, ali korak po korak, ona prestaje sa pitanjima i sledi strast svog dečka. Uskoro će slično početi da se ponaša i okruženje. I najveći cinici postaju ubeđeni u uspeh te “fiks” ideje, čak i stariji brat Zlaja (Nebojša Glogovac), bivši vođa navijača, komšiluk i tribina. Jureći za kapitenom Mančester Junajteda, odjednom, Mali sam postaje heroj. Ana sve snima mobilnim telefonom i forsira srećan kraj…

Od 01. novembra film će biti na redovnom bioskopskom repertoaru – Beograd (Kolosej Multiplexx, Cineplexx, Dom sindikata, Roda, Tuckwood, Fontana), Novi Sad (Arena Cineplex), Niš (Vilin Grad), Kragujevac (Cineplexx), Kraljevo, Užice.

Pogledajte trailer ovde.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.