PODELI

Legendarni britanski hiphop/dab/raga/pank bend Asian Dub Foundation – ADF pozvao je video porukom fanove da dođu na njihov nastup 25. juna na Arsenal Festu 06.

ADF su se poprilično potrudili oko za njih komplikovanog izgovora imena prestonice Šumadije, pa se u poruci čuje korektno “Kragojevec”, umesto možda očekivanog “Kragoudževek”.

Pored toga, raduje što ADF, poznat po eksplozivnim nastupima i angažovnim pesmama kao “Flyover”, “Fortress Europe”, “Take Back the Power”, “Burning Fence”… u Kragojevecu najavljuju vatren nastup!

“Zdravo! Mi smo ADF i bićemo u Srbiji 25. juna na Arsenal Festu u Kragujevcu. Tako je! Biće vatreno!”, poručuje bend.

ADF su nedavno objavili i spot za uživo u studiju snimljenu izvedbu pesme “Blade Ragga”, sa albuma “More Signal More Noise” (2015). “Blade Ragga” gitarista Stiv Čandra (Steve Chandra) Savale opisuje kao “brzu raga stvar sa gomilom SF efekata”.

“Mislim da smo izmislili novi žanr – futuristički raga, koji smo nazvali ‘Blade Ragga’. U njoj je uticaj ‘Dark Magus’ Majlsa Dejvisa (Miles Davies), pošto smo sa tog albuma uzeli zvučno nasilje, ubrzali ga i spojili sa dram en bejsom (drum’n’bass)”, objašnjava Savale.

Arsenal 06 od danas ima i novi, redizajnirani sajt na www.arsenalfest.rs gde se mogu naći sve zvanične, relevantne i najsvežije informacije o festivalu.

Foto: Umberto Lopez