PODELI

Svoj nastup na ovogodišnjem INmusic festivalu potvrdili su i sjajni Atheist Rap.

Punk bend iz Novog Sada pridružuje se bendovima Arctic Monkeys, Iggy and the Stooges, Basement Jaxx, Bloc Party, Editors, NOFX, Airbourne, Stealing Sheep, A Toys Orchestra, Mile Me Deaf, Rangleklods, Dikta, Dosh Lee, She Loves Pablo, Radio Aktiv.

„Vaš dinar za naš prosperitet“ kažu momci iz benda iza kojeg je više od 20 godina rada i pet studijskih izdanja. Članovi benda su se još krajem osamdesetih „zarazili“ punkom, a konačna odluka o osnivanju grupe doneta je 1989. godine. Prvi album “Maori i Crni Gonzales” izdaju 1993. godine koji je na manifestaciji Brzi Bendovi Srbije proglašen albumom godine. Hitovi “Wartburg limuzina” i “Blu Trabant: pojavili su se na prvim mestima muzičkih top lista. Bend je krenuo učestalo nastupati, a razne dogodovštine iz svakodnevnog života bile su izvor inspiracije za dalje stvaralaštvo.

Drugi studijski album “Ja eventualno bih ako njega eliminišete” objavljen je 1995. godine te je bendu osigurao novu vernu publiku. Album “Druga liga Zapad” objavljen je već 1998. godine, a sledeći “Osveta crnog Gonzalesa” 2005. godine. Bend je poznat po sarkastičnom humoru i kritičkom odnosu prema vlasti koji je univerzalno primenjiv na ovim prostorima. Napunili su klubove po Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Makedoniji i Srbiji, a nastupali su i na brojnim festivalima. Poslednji album “Priče matorih pokvarenjaka” izdaju 2009., godinu dana nakon njihova prvog nastupa na INmusic festivalu. Neumorni Atheist Rap vraćaju se puni inspiracije i pozitivne energije. U javnost bi uskoro trebao izaći spot za pesmu “Ja sjećam se” koji je u saradnji s Hladnim pivom i Dubiozom kolektiv napravljen u znak sećanja na nedavno preminulog frontmena KUD Idijota Tustu.