PODELI

Novosadska pank rok grupa Atheist Rap ove godine obeležava 25 godina postojanja i rada, a takođe mogu biti ponosni na dosadašnji uspeh i pohvaliti se sa pet studijskih albuma, best of albumom, koncertnim DVD izdanjem i monografijom benda.

Godinama unazad su koncertno jedna od najaktivnijih autorskih muzičkih grupa na prostorima bivše Jugoslavije. Nastupali su na glavnim binama dva najveća muzička ex-YU festivala (Exit 2011 i INmusic 2013) i redovno su učesnici svih drugih značajnih festivala u regionu.

Svakako posebno mesto u koncertnoj biografiji grupe zauzimaju nastupi u kultnom londonskom klubu Barfly i na najvećem britanskom pank festivalu Rebellion u Blekpulu 2011. godine.

Binu su prethodnih godina delili sa nekim od najvećih svetskih pank bendova, koji su im bili uzori i uz koje su odrastali, kao što su: Nomeansno, Die Toten Hosen, PTTB, Buzzcocks, Cock Sparrer, The Exploited, Bad Religion, NOFX i Green Day kao i sa drugim velikim bendovima raznih muzičkih pravaca: Arcade Fire, Mando Diao, Arctic Monkeys…

Četvrt veka postojanja i rada, članovi grupe Atheist Rap obeležiće od marta do novembra serijom koncerata po celom regionu.

 

Prvi objavljeni datumi nastupa su:

07.03. Subotica – Clash club

14.03. Nova Pazova – Pub Two beers

15.03. Bačka Palanka – Pub Old Cellar

21.03. Zadar – Staro kazalište lutaka Jazine

22.03. Zagreb – KSET

28.03. Apatin – Bermudski trougao

04.04. Kovačica – Jarmočisko Vojvodina pub

18.04. Aleksinac – Centar za kulturu

19.04. Niš – Sajmište

25.04. Knin – A3 klub

26.04. Split – Quasimodo club

Paralelno sa koncertnim aktivnostima, Atheist Rap snima i novi studijski album koji će biti objavljen krajem ove godine.

Neke od pesama su već u celosti gotove, a za jednu od njih će se spot premijerno zavrteti već u ponedeljak, 3. marta u 20.00h na regionalnom MTV kanalu.

Foto: Stanislav Milojković