PODELI
dav

Dugogodišnji prijateljski bendovi Defenders Of The Universe iz Nemačke i novosadski Atheist Rap krunisali su višegodišnju saradnju zajedničkim izdanjem. Objavili su split LP-album na kojem se nalazi 7 novih pesama Defendersa i 6 novih pesama Ateista. Podršku ovom poduhvatu pružila je izdavačka kuća „SN-Rex“ iz Štutgarta.

Ovo vinilno izdanje možete nabaviti u novosadskom CD Shop Mungos (Zmaj Jovina 2, u pasažu), a kod njih možete izvršiti i online narudžbinu za dostavu ploče na teritoriji cele Srbije. Na ovom jedinstvenom izdanju svaki bend je obradio na svom jeziku po jednu pesmu iz ranijeg opusa drugog benda, te je prvi objavljeni singl i spot sa ovog albuma za pesmu „Ne bi bilo fer“ na nemačkom jeziku u izvođenju momaka iz istočnog dela Baden Virtemberga.

Ova dva benda zabeležila su više zajedničkih nastupa prethodnih godina širom Nemačke, nastupali su zajedno u Štutgartu, Ulmu, Kotbusu i Švebiš Gmundu, a svirali su prethodnih godina zajedno i u novosadskom Društvenom centru, te u Bečeju. U planu je da oba benda naredne godine promovišu nove pesme brojnim koncertima po našem regionu, zapadnoj i srednjoj Evropi.

Novosađani su ovu celu godinu posvetili obeležavanju svog jubileja, 30 godina kontinuiranog postojanja i rada. Nedavno su u Novom Sadu održali koncert pod nazivom „30 pesama za 30 godina – fanovi biraju, Ateisti sviraju“ u Domu kulture, a ovaj vikend provode u Splitu. U novembru će 1. nastupati u Smederevu, dan kasnije u Velikom Gradištu i 15. novembra održaće veliki jubilarni koncert u zagrebačkom klubu „Boogaloo“.