PODELI

Nakon godinu dana nastupanja po zagrebačkim akustičnim prostorima, Auguste su odlučile barem nakratko preko leta napustiti Zagreb.

Odabrane među šest finalista od strane stručnog žirija (Luka Pavić i Domagoj Šošić -Terraneo festival, Edo Plovanić i Krešimir Blažević -Muzika.hr te Željka Rudar -Akustika), Auguste su dobile priliku nastupiti na Akustika pozornici  sve poznatijeg i većeg festivala Terraneo koji se održava od 07-09. avgusta u Šibeniku.

”Prijava je trajala svega minutu ili dvije jer sam nekamo žurila pa je sve bilo nekako usput. Poslala sam par linkova sa naše web stranice, ali izgleda da je to bilo sasvim dovoljno!” – rekla je Ivana Lulić.

Auguste su zagrebački duo koji čine Gordana Marković iz Banja Luke i Ivana Lulić iz Virovitice. Pre pet godina su se upoznale na audiciji vokalnog studija u Zagrebu gde su obe krenule učiti vokalnu tehniku, a strast prema akustičnoj muzici i višeglasju odmah ih je povezala.

”Malo-pomalo njihov se repertoar širio. Prvo su to bile akustične verzije soul, r’n’b i swing standarda te blues i rock klasika da bi s vremenom shvatile da mogu i same nešto skladati, odsvirati i zapjevati. Rezutati su sve razveselili. Njihova diskografska i scenska budućnost kao kantautorica tek je pred njima.” Dubravko Jagatić za T-portal.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.