PODELI

Dimitrije Beljanski, student druge godine kompozicije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Zorana Mulića, prirediće 19. marta autorsko veče u Kulturnom centru Lab (Novi Sad), sa početkom u 20.30h.

Tom prilikom publika će moći da čuje dela koja su nastajala u predhodne četiri godine. U pitanju je večinom klavirska muzika (klavirske minijature i klavirske svite). Na programu će se naći i jedno horsko delo, jedna solo pesma i kompozicija za solo klarinet.

Kompozicije će izvoditi njegove kolege, studenti muzičkog departmana Akademije Umetnosti.

“Nakon nekoliko uspešnih koncerata pod nazivom Izvuci Mene koje je organizovala Maša Babić, i samim tim probijanja klavirske muzike na standardni repertoar u KC Labu, došli smo na ideju da organizujemo autorsko veče studenata kompozicije, kako bi time približili savremenu serioznu muziku malo široj publici, koja nije sastavljena samo iz prijatelja i kolega studenata. Za svoj prvi autorski koncert, napravio sam odabir najuspelijih kompozicija, od kojih se neke izvode po prvi put. Moje kolege sa akademije su rado prihvatile poziv da učestvuju u koncertu, tako da ću samim tim imati priliku i da čujem kako moju muziku doživljavaju drugi izvođači”, rekao je Dimitrije Beljanski.

Ovim koncertom započinje se niz autoskih koncerata studenata kompozicije u KC Labu. Sledeći koncert se očekuje u aprilu, na kom će se predstaviti studentkinja četvrte godine kompozicije, Jovana Filipović.