PODELI

Nakon velikog uspeha prvog izdanja splitskog Bačvice Beach festivala koje je privuklo više od 7000 posetioca, ovoga leta 01. i 02. avgusta sprema se bolja i jača verzija događaja s dvodnevnim programom.

Prvi potvrđeni gost je DJ, producent i remikser, Dave Clarke iz Velike Britanije, inače uticajno lice techno muzike i osoba koja je za ovaj žanr u svojoj zemlji napravila više nego iko drugi.

Najmokriji jadranski festival na najpoznatijoj splitskoj plaži ima za cilj promovisati Split kao party destinaciju, te će u svom dvodnevnom programu ponuditi još zanimljivih gostovanja iz sveta elektronske muzike, među kojima će se naći i desetak di-džejeva iz Hrvatske i regije.

Prvog avgusta željno se isčekuje premijerni dalmatinski nastup „techno baruna“ kako ga je nazvao ugledni britanski radijski DJ i novinar John Peel. Bilo da nastupa na velikim festivalima, u kultnim klupskim prostorima ili manjim klubovima, Dave Clarke neguje izvanredan odnos s publikom.

Ograničen broj early bird dvodnevnih ulaznica za ex Yu tržište biće pušten u prodaju od subote 8.3. kroz online sistem Entrio.hr po ceni od 75 kn. Cene će rasti kako se festival bude primicao, a nova imena objavljivala.

Informacije o festivalskim događanjima posetioci mogu pratiti na službenoj stranici festivala www.bacvicebeachfestival.com kao i na facebook stranici .

Bačvice Beach festival organizuje Ritmika Production i započeo je 2012. godine uz gostovanje Westbama iz Nemačke, iako je ideja za sam festival nastala puno ranije, te je prvi događaj trebao biti još 2010. s Carl Coxom, koji je sticajem okolnosti prebačen na splitsku Rivu.

Split kao božanstvena party destinacija i Bačvice kao jedna od najlepših plaža na Jadranu s plavom zastavicom, pretvaraju se u veliki plesni podijum na otvorenom. Plaža Bačvice, jedna od retkih peščanih plaža nadaleko, a koja se nalazi blizu centra grada, magnet je za ljubitelje plesne muzike. Pozornica festivala okrenuta je prema moru tako da posetici mogu plesati na pesku ili u samom plićaku što čini ovaj događaj najmokrijim festivalom elektronske muzike na Mediteranu.