PODELI

Bajaga i Instruktori objavili su danas spot za naslovnu pesmu novog CD albuma “Daljina, dim i prašina” u kome glavnu ulogu ima čuveni srpski glumac Srđan Žika Todorović.

Spot potpuno prati atmosferu pesme ‘Daljina, dim i prašina’. Režiser Žare Batinović u potpunosti je osetio emociju pesme. Što je najbitnije. Kad bih znao da snimam spotove, upravo ovakav bih napravio”, kaže Momčilo Bajagić.

 Upravo je režiser Batinović, koji se dokazao proletos spotom “Vreme” sa novog albuma Bajage i Instruktora, predložio da za “Daljinu” bude angažovan Todorović, glumac poznat po ulogama u filmovima kao što su “Kako je propao rokenrol”, “Underground”, “Mi nismo anđeli”, “Sivi kamion crvene boje”…

Veliki majstori se vide i u malim ulogama”, komentariše Bajaga Todorovićev učinak u spotu “Daljina, dim i prašina”. “Žika je stvarno jedan od mojih omiljnih gumaca. Svi smo se složili da je Žika roker i da može da doprinese spotu, jer kapira muziku. Ideja da Žika bude u spotu je bila Žaretova, mada nije znao da smo nas dvojica već sarađivali…”

Spot za “Daljinu, dim i prašinu” ekipa iz kuće Urban Junglerežiser Batinović i producentkinja Marčela Zanki, pojačana za snimatelja Aleksandra Pavlovićaradila je početkom novembra najpre u studiju, a zatim su kadrovi u kojima se pojavljuju Bajaga i Instruktori snimani u jednom zapuštenom starinskom stanu, takođe u Beogradu. Za izgled benda bila je zadužena modna kreatorka Nataša Šarić.

Za snimanje dela spota koji nalikuje na mali “road movie”, u kome se Todorović i model Maja Veljković voze kabrioletom, izabrana su na Bajagin predlog vizuelno atraktivna prostranstva Deliblatske peščare.

“Meni je spot prije ‘sky movie’, nego ‘road movie'”, protestvuje Batinović. “Mada će spot vjerovatno svak’ doživit’ na svoj način. Radim spotove po nekom svom doživljaju i teško mi ih je svrstavat'”.  

Kao što je predložio Todorovića (“Žiku sam uzeo jer sam njegov fan i mislio sam da ovo može bit’ dobar momenat za početak naše suradnje, a naravno Bajaga je bio oduševljen tom idejom”), Batinović je odlučivao i o tome kome će pripasti ženska uloga.

“Djevojku sam ugledao na autobusnoj stanici (u Beogradu). Uletio i sve riješio za pet minuta. Zove se Maja Veljković. Inače izuzetno talentirana modna kreatorica. Volim naturalne likove u spotovima, a Maja je svakako to. Izuzetno ugodno iznenađenje i ugodna suradnja sa njom. Mislim da ćemo još surađivat'”, kaže režiser.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cLVpoW-H__k]

Izvor: Long Play

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.