PODELI

Pod sloganom “I kada nema struje neka bude muzika”, Bosanski kulturni centar TK Tuzla organizuje u periodu od 07. do 09. juna 2013. godine Balkan Unplugged, Acoustic Rock Fest (BUARF).

 

BUARF je međunarodni festival posvećen akustičarskim izvedbama u rock muzici.

Festival je takmičarskog karaktera, održava se na otvorenom i jedini je takav festival u regiji. Lokacija na kojoj se održava festival je plato/park ispred zgrade Bosanskog kulturnog centra Tuzla koji se po prvi put koristi za ovakvu vrstu događaja.

Organizatori su najavili i prvog izvođača u okviru revijalnog programa. Rambo Amadeus prva je zvezda Balkan Unplugged – Acoustic Rock Festa u Tuzli, gde će 08. juna 2013. godine održati  koncert. Dan kasnije Rambo Amadeus će u okviru festivala održati i radionicu za mlade muzičare o temama vezanim za akustiku i akustičarske rock svirke.

Tokom tri dana biće organizovane razne aktivnosti: radionice i muzička dešavanja. U okviru festivala predstaviće se deset autorskih rock bendova sa područja Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Konkurs za prijavu bendova na Balkan Unplugged festival traje do 20. aprila. Više informacija o festivalu, nagradama, propozicijama i prijavama na konkurs možete pogledati na oficijelnoj stranici festivala: www.buarf.com.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.