PODELI

„Made in New York“ je prvo međunarodno online džez takmičenje koje ima za cilj da okupi neke od najvećih džez talenata iz svih krajeva sveta i omogući im da pokažu i dokažu svoj talenat pred vrhunskim američkim muzičarima.

Džez izvođači i autori predstavljaju se muzičkim videom u jednoj od sedam kategorija – solo instrumental, solo vocal, small band, big band, composer, arrangement i digital.

Organizatori, NY džez umetnici i poklonici džeza, odlučili su da realizuju svoj originalan koncept, koristeći moć interneta da prevaziđu sve geografske barijere. Od početka januara, Made In NY džez takmičenje beleži preko 12.000 registrovanih korisnika, kao i 250 registrovanih džez muzičara iz 35 zemalja sveta.

Učešće regionalnih muzičara na prvom svetskom online džez takmičenju je veoma uspešno. U ovom momentu, u završnoj fazi takmičenja, najveći broj glasova publike imaju – Vasil Hadžimanov bend, Letećki Pekinezeri iz Makedonije, Astrid feat. Matija Dedić i Kljaković Eklektik Company iz Hrvatske, Vladimir Maraš bend iz Crne Gore, kao i studenti Muzičke škole Subotica. Slede Uglješa Novaković,Vladimir Kostadinović i ostali.

Glavni žiri čine tri legendarna američka džez muzičara, dobitnici Grammy nagrada: bubnjar Lenny White, saksofonista Joe Lovano i trubač Randy Brecker. Oni će krajem novembra doneti odluku o pobedniku od osmoro finalista – sedam finalista će izabrati organizatori, dok će osmi odabrati publika svojim glasovima. Prijave su u toku i traju do 15. oktobra.

Pobednik takmičenja osvaja novčanu nagradu i plaćene troškove odlaska u New York, gde će na proleće 2014. nastupiti na istoimenom festivalu u glavnom programu sa velikanima savremenog džeza.

Brojni korisnici društvenih mreža svojim glasovima pružaju podršku omiljenim muzičarima za odlazak u finale. Svi koji žele da učine isto, mogu da glasaju za svoje favorite na zvaničnom sajtu takmičenja “Made In New York” .