PODELI

U subotu 15. septembra, bend “Važno obavještenje” održao je promociju svog prvog albuma pod nazivom  “Uvijek za! (Protiv ne!)” u banjalučkom Domu omladine.

Debitantski album, sadrži osam pesama plus jednu bonus numeru na kojoj je gostovao pijanista Arsen Čarkić i prijatelj benda Nikola Zrnić. Reč je o pesmi „Ja ne razumijem“, koju je napisao pevač benda Slobodan Lazičić.  Album su najavili pesmama “Žene” i “U hladu smo”, za koje su snimili i video-spotove. Frontmen i gitarista benda Đorđe Knežević rekao je da postoje oko pet godina i da je prvi album rezultat njihovog dosadašnjeg rada. On je napomenuo da album žanrovski pripada ska roku.

“Pjesme na albumu nastajale su od našeg početka, dobrih pet godina, učili smo aranžamane i jako smo ponosni što smo nakon 5 godina izdali naš prvi album. Žanr je ska rok, jer su to dva stila koja najviše volimo. Na album ne gledamo kao na neki krajnji cilj, nego je on naša vizitkarta, koja o nama govori sve što treba da se zna. Iz tog razloga, nismo u potrazi za zvaničnom izdavačkom kućom, ali ako Banjaluka dobije svoju izdavačku kuću, bilo bi nam zadovoljstvo da budemo dio te priče i na taj način pokažemo poštovanje prema gradu iz kojeg dolazimo”, rekao je Knežević na konferenciji za novinare koja je održana uoči koncerta.

Banjalučki bend “Važno Obavještenje” je osnovan 2007. godine. Ideja je bila da bend sa jakim autroskim pečatom bude sredstvo kojim će njegovi članovi izražavati svoje stavove, viđenje stvari i dešavanja koji se oko njih zbivaju. Članovi benda su Nikolina Devura (violina), Đorđe Knežević (gitara i vokal), Aleksandar Babić (bas gitara), Stanko Raljić (bubanj) i Slobodan Lazičić (vokal).

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=vhgvY_H67iQ]

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.