PODELI

Belgrade Beer Fest je u konkurenciji za nagradu „Najbolje iz Srbije 2014“ u kategoriji „Najbolja manifestacija u funkciji promocije Srbije“.

Akciju „Najbolje iz Srbije“ počevši od 2004. godine organizuju Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Privredna Komora Srbije i dnevni ekonomski list Privredni pregled, sa ciljem da se promovišu najbolji robni i korporativni brendovi na tržištu Republike Srbije.

Renomirani žiri će doneti konačnu odluku na osnovu svog stručnog mišljenja i glasova prikupljenih putem interneta. Glasanje traje do srede 29. aprila do 12h, a glasanje je moguće na adresi http://www.najboljeizsrbije.rs/glasanje.php.

Belgrade Beer Fest je najposećeniji i najveći pivsko-muzički festival u jugoistočnoj Evropi. Osnovan je 2003. godine i u prethodnih 12 izdanja ugostio je više od 6,7 miliona posetilaca iz svih krajeva sveta, koji su uživali u preko 200 inostranih i srpskih pivskih brendova i koncertima preko 500 domaćih i stranih bendova. Zbog velike posećenosti festival se, već tradicionalno, održava na beogradskom Ušću, a ulaz je besplatan.

Beogradski festival piva već godinama uspešno radi na poboljšanju imidža Srbije i Beograda u svetu, a jedan od osnovnih ciljeva je i politika pomirenja na eks YU prostorima i povezivanje mladih ljudi putem kulture.

U prilog tome idu nagrade i priznanja koja je festival dobio u zemlji i svetu. Belgrade Beer Fest je dobitnik nagrade „Punom parom napred“ koju organizuje renomirani časopis Taboo i Privredna komora Srbije, nagrade „Budi dobar i pokaži to drugima“ koju dodeljuje Poslovna škola za PR, kao i godišnje nagrade „Publicitet organizovane manifestacije“ PR Društva Srbije za odnose s javnošću.

“Dva američka udžbenika iz kojih uče studenti na preko 350 univerziteta u svetu, navode Belgrade Beer Fest kao najbolji primer kako jedan festival treba organizovati i promovisati, a posebno smo ponosni na preporuku uglednog britanskog lista The Independent koji je Belgrade Beer Fest uvrstio na listu 20 svetskih festivala koji se moraju videti”, navode organizatori.