PODELI

Danas je otvoren takmičarski konkurs za četvrto izdanje Belgrade Demo Fest Live, manifestacije posvećene bendovima bez zvaničnog izdanja sa teritorije Srbije.

Svi zainteresovani bendovi za BDFL 2016 mogu se prijaviti slanjem prijave na email adresu bgdemofestlive@gmail.com najkasnije do 4. maja.

Prijava bi trebalo da sadrži: ime benda, grad iz koga bend dolazi, minimum 3 autorske pesme (može i snimak live nastupa ili snimak sa probe), kratku biografiju benda sa značajnijim nastupima i obavezno kontakt broj telefona.

BDFL uspeo je tokom prethodne tri godine da stekne zavidnu reputaciju i ispuni svoj cilj – odnosno pomogne velikom broju bendova da se predstave mnogobrojnoj publici i stručnoj javnosti, a značajno je pomenuti da su posredstvom ovog festivala mnogi izvođači ostvarili kontakte i saradnju sa izdavačkim kućama, festivalima, klubovima i medijima iz Srbije i regiona.

Na festivalu najbolje biraju zajednički publika, stučni i novinarski žiri pa se takva selekcija pokazalakao najbolja i najpravednija što će biti slučaj i na ovogodišnjem festivalu. Dosadašnji pobednici su bili Ućuti Pas (Lazarevac), Strah od Džeki Čena (Gornji Milanovac) i Phobos (Beograd). Festival ima brojnu podršku medija, pojedinaca i nekoliko organizacija ali sponzora nema pa ovim putem pozivamo firme i kompanije koje nalaze interes u podršci ovakve vrste manifestacije da nam se jave i uključe u nagradni fond i promociju Belgrade Demo Festa.

Selekciona komisija u kojoj su Branimir Lokner, Aleksandar Šarčević i Tamara Vučković će izabrati od svih prijavljenih 20 bendova koji će uzeti učešće u takmičenju.

Festival se ove godine sastoji od tri polufinala koja će se održati 17, 18. i 19. maja u klubu Danguba i velikog finala zakazanog za 5. jun u bašti  KST-a.

I ove godine najbolje bendove očekuju nastupi na velikim festivalima u zemlji i regionu, foto sešni, muzička oprema, live video, učešće na kompilaciji, promocija benda kao i konsultativna i PR podrška BDFL tima. Kao i prethodne dve godine, Studio Blaze pokloniće jednom finalisti snimanje i produkciju pesme.