PODELI

Beogradska Instrumentalna Rock Organizacija (B.I.R.O.) je četvoročlani sastav, oformljen 2012. godine i kao što samo ime govori, bend izvodi hitove domaće i strane rok scene, sa ponekim izuzetkom, odnosno obradama pesama drugih žanrova u rok fazonu.

Bend je formiran sa idejom da vrati neke, čini se, izgubljene R’n’R zvuke publici na ovim prostorima, prožimajući ih sopstvenim stilom. Trenutna postava je formirana leta 2012. i već u novembru bend izdaje svoj drugi singl pod nazivom „Senke Beograda“. Kao i prethodni singl „Open Road 75“, i ova pesma je snimljena u beogradskom studiju „69“ i već nekoliko dana se može naći na youtube-u. Bend je već posle prve pesme dobio odlične kritike, a kao jedina zamerka dela publike izdvojilo se to što pesma nije na srpskom.

“Senke Beograda” jesu na srpskom i donekle prikazuju mračnu stranu grada, onu stranu koju je u nekoj meri osetio svako ko je iskusio bar deo noćnog života u Beogradu, a u planu je i snimanje spota za ovu pesmu, koji će upravo to i prikazati. U narednom periodu, bend će promovisati svoje pesme i svirati po klubovima, a u jesen 2013. trebalo bi da izađe i prvi album, najverovatnije opet u saradnji sa Studiom 69.

B.I.R.O. čine: Marko Čelebićanin – Vokal/Gitara, Uroš Mitrović – Gitara, Nenad Prelić – Bas gitara i Stefan Nedeljković – Bubanj.

Pesmu “Senke Beograda” možete poslušati ovde.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.