PODELI

Po svemu samosvojna pojava na srpskoj muzičkoj sceni, osmočlani bend Bizar Bazar objavio je svoj drugi singl – pesmu i video „Dushman“ snimljenu uživo na festivalu „100% LIVE“ u Domu omladine Beograda u decembru 2012. godine.

Visoka voltaža njihovog nastupa, konceptualnost scenske igre i potpuna raspojasanost svojstvena našim naravima čine jedinstveno iskustvo ludila koje je ovaj video preneo u potpunosti.

Hrabro postavljena zvučna slika, tamo gde pank i elektro susreću zadimljenu balkansku birtiju, dopunjena je jedinstvenim ulogama i kostimima članova benda koji, pored godina iskustva nastupa sa najrazličitijim bendovima i studijskog rada, očigledno uživaju u igri i poruci koju su zamislili. Pesma postavlja izazov tumačeći naš običajni svet, da li publika ima želju da se smeje na svoj račun, da li je naša slika urbane kulture ograničena trendovima i modom?

Bizar_Bazar_Dom_Omladine

Na poziv da prokomentariše spot i pesmu Saša Dušanović, lider benda Bizar Bazar, odgovara: „Igre, zanimacije! Srpske tradicije i evro-integracije!!! Pesma o venčanju, atmosfera događaja koji smo svi mi doživeli i shvatili lično, kao prevod našeg mentaliteta ili jednog momenta i magnovenja u njemu… Slika jedne lude noći u Domu omladine, kada mislim da smo i sebe i publiku potpuno iznenadili. Koliko god bežali od sebe sebi se vraćamo, nadam se da ćemo slične noći doživeti diljem naše lepe domivine i šire…“

Bizar Bazar su: Saša Dušanović (vokal), Nenad Veličković (harmonika), Ivana Vukmirović (prateći vokal), Ivan Gojković (gitara), Mladen Lukić (trombon), Ivan Teofilović (saksofon), Aleksandar Cvejić (bas), Goran Savić Čaki (bubnjevi), Alexander Srejić (semplovi).

Neodoljivo podsećaju na sastav Gogol Bordello. Pogledajte video i prosudite sami.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.