PODELI

Posle pesme „Vrežinski bazen“, niška grupa Bokal oseća stvarnost se u velikom stilu vraća svom apsurdnom poimanju umetnosti kroz album „Gde si video dedu od dva metra“ i prvim singlom „Zvonko Bogdan“.

Bend postoji od 2008. godine kada je snimljena kompozicija „Vrežinski bazen“. Vrlo brzo je pesma postala fenomen na Youtube-u gde sada već ima preko 200.000 preslušavanja. Bokal oseća stvarnost je karakterističan po nežnim, pevljivim melodijama otpevanim u tvrdom niškom akcentu. Bokalovi tekstovi se mogu nazvati ruralnom poezijom. Oni su surovi, direktni, za nekog i uvredljivi i bave se kako banalnim tako i ozbiljnim socialno-političkim glupostima.

„Insistiramo da se naš originalni izraz kao i dubina svake otpevane reči, shvati najozbiljnije moguće u ovim teškim trenucima za naš narod i državu“– uz osmeh poručuju članovi benda.

Bend Bokal oseća stvarnost čine: Miodrag Branković (gitara, vokal), Stefan Vasiljević (klavijature), Dalibor Minić i Petar Vuksanović (Bas gitare). Trenutno im nedostaje bubnjar, ali se nadaju da će ga uskoro imati u bendu.

album_cover