PODELI

U Domu omladine Beograda na promotivnom događaju nadolazećeg izdanja Zaječarske Gitarijade subotička grupa D ZOO, koja je prošle godine prema odluci stručnog žirija odabrana za najbolju sa teritorije Srbije, zvanično je predstavila album koji je osvojila u okviru nagradnog paketa.

“Album ‘Treća Armija Trećeg Sveta’ je materijal koji će prvi put konkretno dočarati ideju i koncepciju našeg benda. To je muzika koja je nastala kao rezultat nekoliko godina živih nastupa i izvođenja starih demo pesama i sticanja potrebnog iskustva. Prilično smo zadovoljni kako je album ispao, a sada nas očekuje da vidimo kakva će biti recepcija pesama kod publike”, izjavio je Filip Budanović ispred kompletnog benda, naglasivši da se tekstovi osam numera, koliko ih je zastupljeno na ovom izdanju koje je izašlo pod etiketom PGP-a, bave trenutno najaktuelnijim društvenim pitanjima, ali da su se oni kao autori trudili ne toliko da daju odgovore već da postavljaju pitanja.

https://www.youtube.com/watch?v=uiYUSgib7Oo

Kompletan album snimljen je tokom februara ove godine u studiju Blaze, a uloga producenta pripala je Milošu Mihajloviću koji ima samo reči hvale i za bend i za pesme.

D ZOO, nakon promocije 14. marta u Domu omladine Beograda, nastavlja sa koncertnim aktivnostima na kojima će predstaviti “Treću Armiju Trećeg Sveta”. U okviru promotivne turneje 49. Gitarijade D Zoo će osim u Srbiji svirati u Bugarskoj, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji.

“Gitarijada zauzima posebno mesto u našoj karijeri. Može se reći da je ona vrhunac naše demo karijere i u tom smislu festival koji nam je omogućio ubrzani proces izdavanja albuma i to za izdavačku kuću kao što je PGP, ali i niz drugih pogodnosti, u koje svakako spada i regionalna turneja. Zaječarska Gitarijada u pravom smislu brine o svojim bendovima i to je glavni razlog zašto bi ona trebala da bude obavezna stanica u putanji svakog benda”, izjavili su članovi benda D ZOO.

Prvi album najavili su singlom „Zemlja ničega“.

Foto: Milena Ilić