PODELI

Beogradski punkrock sastav Tea Break objavio je dva EP izdanja i poklanja ih besplatno putem sajta Nocturne muzičkog magazina.

Nakon veoma uspešng singla “Killing Words” na kojem im gostuje Koca, pevač benda Debeli Precjednik, Tea Break je udružio snage sa Nocturne magazinom i ovim putem poklanja čak dva EP izdanja: „Killing Words“ i „Handful of Misery“.

Na pitanje zašto dva EP izdanja odjednom, basista ovog sastava, Mladen Tomašević objašnjava: “Odgovor je prilično jednostavan, jedan EP je stigao drugi i dosli smo do logičnog rešenja, hajde da objavimo dupli EP, dve različite celine koje dobro idu zajedno. ‘Handful Of Misery’ EP je snimljen dosta davno, ali je prosto morao da sačeka promociju live albuma i eto na kraju je dočekao i skroz nove pesme. U neku ruku podseća na ‘B sides’ izdanja jer se na njemu nalaze starije pesme koje smo malo prearanžirali i ponovo snimili obzirom da nismo bili zadovoljni prethodnim demo verzijama. Takođe tu je i noseća, naslovna pesma koja je kasno napravljena da bi se našla na prethodnom albumu. ‘Killing Words’ EP je potpuno novo izdanje na koje smo jako ponosni. Prvi put imamo nove pesme snimljene i objavljenje, a da ih pre toga nikada nismo izvodili uživo. Na EP-u imamo i vrlo dragog gosta Kocu (frontmen osiječkog benda Debeli Precjednik) koji nam je pomogao da naslovna ‘Killing Words’ bude hitična i da funkcionise na ex-Yu prostorima, a po prvi put imamo i jednu skroz akustičnu pesmu na izdanju.”

Muziku i tekstove za pesme na oba izdanja pisao je Tea Break. Producent EP-a “Killing Words” je Predrag Adamović, dok je EP izdanje “Handful of Misery” producirao Mladen Tomašević (Mlađa Tea Break). Mastering oba izdanja je radio Dino Dolničar. Pesme su snimljene u Headroom studiju, a snimao ih je Alen Momčilović.

Oba EP izdanja možete besplatno preuzeti ovde.

EP “Killing Words”:

1. Killing Words

2. Kinetic

3. All To You

4. Different

EP “Handful of Misery”:

1. Handful Of Misery

2. Re-Rejuvenate

3. Luka (Suzanne Vega cover)

4. Handful Of Misery (live @ FDU)

Foto: Dragan Todorović

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.