PODELI

Stand up predstavom “Na rubu Evrope” poznati hrvatski komičar Željko Pervan puni dvorane širom Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Na radost svih koji vole stand up formu, sledeća njegova stanica je Beograd.

U četvrtak, 20. decembra od 20h imate priliku da u organizaciji Standup.rs i Doma omladine Beograda pogledate devedesetominutnu stand up predstavu u velikoj sali DOB-a.

 

Ulaznice će od 07. decembra biti u prodaji i moći da se nabave po ceni od 1.000 dinara.

Poznati hrvatski komičar Željko Pervan nastupiće premijerno pred beogradskom publikom sa celovečernjom stand up komedijom.

Jedno od najprepoznatljivijih lica hrvatske televizije već neko vreme dar za satiru i humor “preusmerava” sa malih ekrana na daske koje život znače – i to u formi stand up-a.

Predstavom “Na rubu Evrope” puni dvorane širom eks-YU regiona i veruje da su brojnost i smeh gledalaca najbolja potvrda za vrednost njegovog rada. Bilo da nastupa u Puli, Mostaru ili Celju – Pervanovi satirični osvrti na društvenu stvarnost i humoristično raskrinkavanje politike i društva nailaze na podjednako dobre reakcije publike. Valjda zato i što je karijeru započeo “za života” bivše Jugoslavije, njegova komedija razmatra one “rubne” teme i iskustva bliska svima onima koju su u toj zemlji nekada živeli:

“Stand up nisu vicevi i nije imitiranje, stand up je verbalno crtanje pa iz te činjenice izviru teme kojima se bavim: politika i političari, lažne veličine kojima skidam metafizički pokrov, a tu je svakako Evropska unija, Britanci i mali narodi, balkanske svađe s akcentom na moj narod i državu, muško-ženski odnosi, deca i bračni odnosi, umetnici i likovi kod Tolstoja i Dostojevskog – uglavnom više se bavim ljudskim karakterom nego konkretnim ljudima.”– objašnjava Pervan.

U susret druženju sa Beograđanima, hrvatski komičar ističe da od svega najviše voli nastupe uživo, jer jedino od publike može da dobije potvrdu da vredi i jedino njoj veruje.

Pervan je karijeru započeo 1984. godine na zagrebačkom Radiju 101 u emisiji “Zločasta djeca”, da bi nastavio na hrvatskoj televizijskoj sceni gde je proveo niz godina radeći na autorskim satiričnim formatima (OTV, HTV, Nova TV…). Glumio je u Satiričnom pozorištu Kerempuh, pisao kolumne za Vjesnik, napisao knjigu o marketingu i na čelu je marketinške agencije Jadran. Interesantno je da je autorski projekat ovog komičara “Večernja škola” – veoma gledana improvizacijska emisija emitovana na OTV-u – bio verovatno inspiracija sličnim formatima u zemljama u okruženju.

Pogledajte deo Pervanovog nastupa ovde.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.