PODELI

Na martovske Ide i dan kada je ubijen Gaj Julije Cezar, veče pred najveći događaj u Srbiji -izbore, bend Orest organizuje svirku za prijatelje i ljude dobre volje u Klubu ljubitelja teške industrije – Ciglana, koji se nalazi na adresi Slanački put 26, u Beogradu.

Gosti će biti u mogućnosti da premijerno čuju nekoliko pesama sa predstojećeg albuma, a muziku cele večeri biraju članovi benda.

“Rešili smo da organizujemo žurku kako bismo izašli iz šablona mladih bendova, odnosno da prekinemo taj niz nastupanja u tuđoj organizaciji, sa ograničenim vremenom i mogućnostima. To nam, takođe, pruža priliku da se bolje predstavimo, kao i da više vremena provedemo u druženju sa prijateljima i fanovima, što je, donekle i svrha ove manifestacije” izjavio je bubnjar i PR benda Stefan Nedeljković i dodao: “Važno je pomenuti da ćemo se preko društvenih mreža organizovati i za prevoz ljudi koji ne znaju tačno gde je klub, a ko zna, možda organizujemo i takmičenje u ispijanju piva, ili izbor za miss mokre majice, sve opcije su otvorene.”

Orest je petočlani metal sastav iz Beograda. Osnovali su ga pevač Bojan Kovačević i gitarista Mladen Tatljak u januaru 2008. godine, a ubrzo su im se pridružili gitarista Đorđe Vučić i basista Nenad Nedeljković. Tokom godina, bend je imao nekoliko bubnjara dok na to mesto, u novembru 2011. godine, nije došao Stefan Nedeljković. Samo ime „Orest“ je preuzeto iz grčke mitologije i u prevodu znači „onaj koji savladava uspone“. Bend trenutno radi na završavanju albuma prvenca, ali se radi i na novim pesmama koje će sačekati drugi album. Trenutno je u planu nastupanje na različitim muzičkim festivalima u okviru promocije samog benda i najavljenog albuma, a ujedno i promovisanje vrednosti muzike kao univerzalne forme izražavanja.

Orest takođe poručuje da je sve što vam treba dobro raspoloženje jer je ulaz slobodan.