PODELI

Novosadska publika dugo je čekala da bi opet bila u prilici da čuje bend Ritam Sex-i-Ja… Dobro poznati, i mogu slobodno reći najbolji domaći tribute Pepersa najavio je svoj nastup već početkom godine. Koncert koji je trebao da se održi već početkom proleća nažalost je otkazan, pa je termin pomeren za 27. oktobar.

Dobro uigrani tandem Pepersa i benda Stereo Dificit (tribute Arctic Monkeys) koji je prvobitno bio najavljivan nažalost ovog puta nije mogao da se dogodi zbog preklapanja datuma nastupa. Kao zamena uskočile su njihove kolege iz benda Chiapas (tribute to Rage Against The Machine) koji su prvi nastupali.

DSC_8991

Veče je počelo pesmom “Guerilla radio”, pa je publika koja je bila kod šanka, polako počela da se približava bini. U početku pomalo stidljiva publika, polako je počela da se navikava na žestoku svirku. Ljubitelji Rage-a, bili su u prvim redovima i koristili svaku priliku da neprestano skakanje preraste i u šutku. Klub se polako punio, a Chiapas polako završavao svoj nastup. Naravno da za kraj nije izostala pesma “Killing In The Name”.

DSC_9202

Za kraj večeri na binu je izašao bend Ritam Sex-i-Ja. Uz zvukove pesme “Can’t stop” nismo mogli da prestanemo sa skakanjem. Ređali su se dobro poznati hitovi od samog starta: “Snow”, “Dani California”, da bi usledilo prisećanje nešto starijih pesama sa albuma “Blood Sugar Sex Magic” i “One Hot Minute”.

DSC_9185

Publika nije dozvolila da se svirka prerano završi… Iako je svako na kraju možda ostao uskraćen za barem još jednu svoju omiljenu pesmu, bend nije mogao da siđe sa bine, a da ne odsvira “Californication” i “Give it away”.

Na kraju još jednom se pokazalo da se tribute večeri pun pogodak. Publike ima, a uverili smo se i da postoje i dobri muzičari spremni da nam približe jako dobru kopiju velikih bendova.

Miljan Stojmenović

Foto: Miloš Spasić

Galerije fotografija pogledajte OVDE.