PODELI

U Domu omladine Pančevo ovih dana biće održana tri besplatna koncerta i jedna izložba crteža.

Dvorana Apolo Doma omladine – 18. jul 2018. od 21h
Džez koncert: Oleg Kirejev kvartet (RUS) 
Svestrani saksofonista iz Rusije, Oleg Kirejev je jedan od prvih muzičara koji je inkorporirao Baškirijske narodne instrumente i grleno pevanje (slicno Mongolskom) u jazz. Podjednako je zainteresovan za mejnstrim i modalni jazz kao i za fjužn i druge modernije ritmove. Rođen i odrastao u Baškiriji, oblasti u blizini granice Evrope i Azije, Oleg je bio u mladosti izložen uticaju dve muzičke tradicije, Azijske i Evropske. Njegova strast prema tradicionalnom jazzu i bi bapu, kombinovana sa folkloram regiona, pomogla mu je da razvije sopstveni prepoznatljivi stil i postavi svoje ime među najinteresantnije instrumentaliste savremene Ruske jazz scene.
Snimio je trinaest cd izdanja, od toga dva cd-a u Nju Jorku sa tamošnjim poznatim muzičarima (Keith Javors, Boris Kozlov, Erich Strickland, Tom Harrell, Ben Williams itd) i aktivan je širom Evrope, SAD I Japana. Pored Olega u njegovom kvartetu sviraju poznati Beogradski jazz muzičari Milovan Paunović, Branko Marković i Dušan Ivanišević.

Galerija Doma omladine Pančevo, Svetog Save 10
Četvrtak, 19. jul 2018. godine u 20h
IZLOŽBA CRTEŽA BARBARE LAKOVIĆ

Barbara Laković je rođena 1997. godine u Pančevu, živi u Beogradu. Srednju školu je završila u Pančevu, u Gimnaziji “Uroš Predić”. Njena interesovanja od ranog detinjstva bila su usmerena ka likovnoj umetnosti. Prvi ozbiljni pristup bio je 2015. i 2016. godine kada je upisala Visoku školu likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu, gde se po prvi put susrela sa vajarstvom. Zbog interesovanja za vajarstvo sledeće godine je upisala Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, vajarski odsek. Trenutno je student druge godine. Njeni radovi bili su izlagani na godišnjim i grupnim izložbama, a ovo joj je prva samostalna.

Letnja scena Doma omladine Pančevo

Beti Đorđević
Petak, 20. jul 2018. godine od 21h
Pesma „Počnimo ljubav iz početka” iz 1976. godine, koja je ušla u antologiju naše zabavne i pop muzike, predstavlja njenu prvu saradnju sa kompozitorem i tekstopiscem Aleksandrom Koraćem. Nakon toga, njena karijera se nastavila uzlaznom linijom i počinje da nastupa širom sveta – njeni koncerti bivaju zapaženi u Evropi, Americi, Rusiji, a uporedo je nastupala sa jazz bendovima, najpre po Americkim klubovima u Nemačkoj, pa dalje po Evopi.
„Beogradski Jazz Trio” sa kojim nastupa osnovan je 2008. godine, a već 2010. snima solistički CD „I love you” koji iste godine dobija prestižnu nagradu, „Jazz album godine”.
Vodja ansambla je bubnjar Miodrag-Gino Maljoković, a osim njega, sadašnju postavu čine i kontrabasista Branko Marković (koji je već 28 godina član i solista „Big Benda” RTS-a i mnogih naših i internacionalnih postava) i pijanista Aleksandar Bahun (jedan od trenutno najperspektivnijih jazz pijanista sada već srednja generacije).

Letnja scena Doma omladine
Subota, 21. jul 2018. godine od 21h
Nastup niškog sastava Stereo Banana
Gosti: Silence Shy / Wisp / Shommytto / Ksoa

Stereo Banana je rodonačelnik novog žanra u muzici zvanog kungfuzija i nadaju se da će jednog dana u udžbeniku za muzičku kulturu da dobiju barem pasus.
Intergalaktička kaznena ekspedicija Stereo Banana, koju čine Nemus i Naopak, je pre pet proleća izbacila svoj debi album pod nazivom naziv Šijemo sambu, a u muzičku orbitu lansirao ih je singl Da li vi masturbirate pred grad?.
Prvog dana jeseni 2015. godine izašao je njihov drugi album pod imenom Munje nebjeske. Njemu je prethodio singl Melem, koji je završio na prvom mestu MTV liste “Domaćica”.
Sa drugog albuma najviše ih je proslavila pesma Nemoj da znojiš tehniku, zbog koje su u štampi stekli epitet “domaćih Chemical Brothers”.
Spot za ovu pesmu, kao i za većinu njihovih video uradaka, režirao je i montirao Miša Ignjatoviić, koji je za ovaj svoj rad dobio nagradu za najbolju montažu na prošlogodišnjem Split Spot festivalu.
Eksplozivni niški dvojac gruva već duži niz godina, a samo tokom prošle godine su nastupali na brojnim festivalima, kao što su EXIT, LoveFest, Seasplash, Backyard Art, Belgrade.