PODELI

Škola moderne muzike – MMI organizuje besplatnu radionicu gitare u Ustanovi kulture Parobrod u Beogradu danas sa početkom u 17h. Ulaz na radionicu je besplatan.

MMI škola je krenula sa serijom muzičkih radionica koje se održavaju u Ustanovi kulture Parobrod. Prve u nizu bile su veoma uspešne radionice bas gitare i klavijatura dok je radionica gitare zakazana za 30. jun. Na ovoj radionici posetioci će imati prilike da vide i čuju savete i iskustva najpoznatijih rok gitarista koji su svojim radom obeležili rok kulturu u Srbiji u proteklih 20 i više godina.

Na radionici će učestvovati poznati srpski rok gitaristi: Nebojša Antonijević Anton, Saša Ranđelović Ranđa i Nikola Vranjković.

Učesnici radionice će, pored svoje tehnike sviranja, objasniti koje instrumente koriste i zašto, koršćenje efekata ali i kako se sviraju poznate teme iz njihovog opusa.
MMI škola postoji već dve i po godine i ima pet odseka. Ono što ovu školu čini drugačijom od ostalih je to što je većina profesora sa rock ‘n’ roll scene. Profesori su: profesor klavijatura Saša Lokner (Bajaga i instruktori), profesor gitare Saša Ranđelović (Neverne bebe), profesor bubnja Čeda Macura (Bajaga i instruktori), profesor bas gitare Siniša Pejović i profesor pevanja Ljiljana Ranđelović. Škola se nalazi u Ustanovi kulture Palilula, u blizini hale Pionir, u ulici Mitropolita Petra broj 8. Upis u školu je tokom cele godine.

Izvor: B 92