PODELI

Otvoren je poziv za sve zainteresovane, bez obzira na dosadašnje iskustvo i veštine, da se prijave na radionicu sajt specifik performansa (site-specific performance) koja će se održavati od 17. do 22. decembra u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu.

Prijavu možete poslati do 15. decembra na mejl: prijava@ck13.org, u subject upisati: za radionicu performansa. Uz prijavu napišite u slobodnom stilu i nekoliko rečenica o sebi – šta vas zanima, čime se bavite, imate li kakvu ideju šta biste radili sa ostatkom svog života?

Ova radionica je deo programa pod nazivom Šta da radim sa ostatkom svog života i nadovezuje se na prethodne radionice fanzina i plakata. Tema radionice je često postavljano pitanje sa kojim smo, verovatno, svi bili suočeni u njegovim različitim varijantama: Šta ćeš da budeš kad porasteš? Jesi li upao na faks? Kada ćeš naći pravi posao? Kada ćeš se venčati? Planiraš li decu? Ova pitanja nam se postavljaju, a da nas ujedno na neki način uslovljavaju, ne ostavljajući nam prostora da zapravo odgovorimo izvan očekivanih društvenih uloga, pozicija i normi.
“Tražeći zajedno odgovor na ovo pitanje služićemo se sredstvima performansa u javnom prostoru, osvestiti uticaj koji performans ima na okruženje i šta donosi, te zajedno kreirati performans u kome su jednako važni izvođači, publika i prostor”, ističu organizatori.

Radionicu vodi Olga Simić, glumica i edukatorka na polju upotrebe drame u vršnjačkoj edukaciji, u saradnji sa udruženjem Scenatoria.

Radionica je inspirisana pitanjem “Kaži mi, ako imaš kakvu ideju, šta da radim sa ostatkom svog života?” koje je postavila aktivistkinja za ljudska prava Rachel Corrie, a posvećena je razvoju i jačanju nezavisne kulturne i aktivističke scene kroz otvoren, samoobrazovni i stvaralački proces razrade ovog pitanja u kreiranju sajt specifik performansa.

Radionica se realizuje zahvaljujući podršci Gradske uprave za sport i omladinu – Kancelarije za mlade Grada Novog Sada.