PODELI

Projekat pod nazivom „Art Kvart – Start 2016“, u koji će biti uključeno više delova Novog Sada, održaće se tokom novembra i decembra. Projekat je podržan od strane Gradske uprave za kulturu, a osnovna zamisao je da se nekoliko sekcija održi na različitim lokacijama u Novom Sadu. Ukupno osam nedelja održavaće se sekcije, koje će voditi školovani umetnici i rezultiraće krajnjim produktom, a to je zajednička manifestacija u kojoj će sekcije prikazati svoj zajednički rad, i koja će biti odigrana više puta.

Svi zainteresovani, uzrasta od 12 do 18 godina mogu da se prijave da učestvuju u sekciji po izboru, do 28. oktobra putem e-mail adrese: artkvartstart@gmail.com , a iste će biti održane na sledećim lokacijama:
Likovna i vajarska sekcija – Detelinara
Plesna sekcija – Liman
Filmska sekcija – Novo Naselje
Dramska sekcija – Petrovaradin

Muzička sekcija – Telep

„Art Kvart – Start!” se prvi put održao prošle godine i okupio više od 80 omladinaca iz različitih delova grada. Ciljevi ovog projekta su decentralizacija sadržaja za mlade, uključivanje mladih iz perifenih delova grada u kulturne i edukativne programe kao i upućivanje mladih jednih na druge. Takođe cilj je podizanje nivoa svesti i edukacija mladih o negativnim posledicama diskriminacije i agresivnog ponašanja, kroz teorijske diskusije i kreativno izražavanje.

Projekat sprovodi udruženje Novo kulturno Naselje.