PODELI

Bez oružja novi je singl legendarnih osječkih punk-rockera Gužva u 16-ercu. Osnovani davne 1993. godine iza sebe imaju tri albuma (prvenac Čir na 12-ercuPunk urac i Je ne regrette rien), hrpu hitovakoncerata i vjernu publiku.

Novi singl i spot nove postave starog benda, tako bismo mogli opisati u jednoj rečenici novu pesmu Bez oružja koju potpisuje gitarist Kristijan Jelinčić Jela. Tekst i muzika potpuno su u duhu onoga na što vas je Gužva u 16-ercu navikla prethodnih decenija. Pesmom Bez oružja najavljuju novi studijski album u izdanju Croatia Recordsa.

Bez oružja je pesma o velikoj želji, velikoj nemoći i o divnom, nečistom životu. Radnja spota prati doživljaje entuzijastičnog junaka koji, unatoč dobrim namerama i izostanku vidljivih supermoći, gotovo uvek izvuče deblji kraj suočavajući se s različitim izazovima na osječkim ulicama. Upravo stihovi nove Gužvine pesme najbolje dočaravaju gotovo suludu hrabrost i predanost protagonista koji “bez oružja ide u boj”, ne obazirući se na sveprisutne “zajebane poglede”. Unatoč uvredama nezahvalnih građana i bolnim masnicama na licu, bezimeni junak nepokolebljivo juri na konačni obračun sa svojim najvećim neprijateljem, zlikovcem Čovjekom Destruktorom! Sve navedeno, kao dobar niskobudžetni film, u kinu gleda i komentira ekipa iz Gužve. Režiju i montažu potpisuju Krešimir i Luka Pejić, specijalne efekte Domagoj Rapačak i Mislav Rotim, a za šminku je zaslužna Sara Mršo. U spotu snimanom u osječkom kinu Urania i po osječkim ulicama, uz članove Gužve, glume: Florijan Hajba, Damir Mihalička, Ines Bartoloti, Ivan Fremec i Hrvoje Petrović.