PODELI

Nakon sjajnog koncerta u Pančevu, neverovatan Blazin’ Quartet nastupiće u Novom Sadu u Firchie Think Tank Studiju 04. aprila, u Subotici u klubu Klein house 05. aprila,  Kragujevcu 06. aprila u Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra i u Beogradu 07. aprila u Mikser House sa početkom u 22 časa.

Poreklom iz Amsterdama, a sada sa sedištem u Parizu, ovaj mladi bend ne uzima u obzir muzičke granice. Mešaju sve šta vole i što prija kako bi poveli slušaoca na put oko njihovog sveta. Njihova raznovrsna evropska pozadina meša se sa jezikom džez- a oslanjajući se na melodiju i ritam, ostavljajući dovoljno prostora za elektronske elemente.

Za kratko vreme postojanja oni su nagrađeni od strane “Holandskog Jazz Takmičenja”, “Holland Casino Jazz & Pop “, nastupali su u Kini, Tajlandu i Brazilu, zatim na festivalima kao što su North Sea Jazz Festival i u brojnim klubovima i prostorima u Evropi. Izabrani su za Young VIPs Tour 2009 u Holandiji.

Njihov debi album “Finding A Way” (2009 Challenge) je izvanredno primljen od strane medija javnosti i stavio je bend na mapu sveta. 2012. izdali su drugi album “Jalkan Bazz” (Challenge/Metropolis) koji je producirao kultni umetnik – Rambo Amadeus. Nakon što se Srđan preselio u Pariz, grupa predstavlja novi album “La mer, la pierre, la terre, l’oiseau” (Coolabel/Absilone), koji izlazi u maju 2017 i sadrži gostovanja različitih umetnika, ali i priznatog gitariste Federico Casagrande iz Italije. Album ce biti dostupan u pred prodaji tokom koncerata u Srbiji.

Blazin’ Quartet čine: Christophe Panzani – tenor saksofon, efekti, Andreas Polyzogopoulos – Truba, Mihail Ivanov – Bass i Srđan Ivanović – Bubnjevi, laptop.