PODELI

Posle skoro dve decenije rada i brojnih nastupa od samostalnih koncerata do domaćih i međunarodnih festivala, blues rock bend  FingerbanG predstavlja se publici sa svojim istoimenim albumom FingerbanG sa sedam autorskih numera, koji je objavljen na digitalnim platformama poput Bandcamp, Spotify, itunes , Deezer, AppleMusic

Ovaj harizmatični četverac, na gitari, basu, bubnjevima i usnoj harmonici, pod imenom FingerbanG stižu nam odakle i mnogi drugi značajni muzičari poput Eve Braun, Super s karamelom, Popcycle, svi s obala Tise, iz Bečeja.

Nastali su zvanično 2002. godine u sastavu koji se uglavnom održao i do danas: Vladimir Gurjanov (vokal i gitara), Marko Vujkov (bas gitara), Srđan Kostić (bubnjevi) i Serda Arpad koji je bio član devet godina, a potom na njegovo mesto sa usnom harmonikom dolazi Stefan Stefanović Gile.

Svirali su kako u Srbiji, tako i u inostranstvu, nastupali pred različitom publikom preko hiljadu puta, od klubova do festivala, i to ne samo na domaćem terenu, već i po regionu, ali i Evropi.

Album pod nazivom “FingerbanG” sniman je u studiju “Do Re Mi” u Novom Sadu kod Peđe Pejića i čini ga sedam autorskih pesama, koje slušaoce vode na jedno blues i rok putovanje.

Foto: promo