PODELI

Ove subote, 11. novembra, u Kulturnom centru GRAD, dešava se prvi POPactually Soirée na kojem će koncert održati Bojana Vunturišević, ali i premijerno predstaviti dva nova muzička spota.

POPactually je metablog koji više od deset godina vodi Vojkan Bećir. To je nomadska radijska emisija i stalna potraga za autentičnim, odnosno muzička selekcija koja graniči eklektično i šizofreno.  Od ove jeseni, #POPactually se predstavlja i kasnovečernjim okupljanjima zarad priče, druženja i plesa, u prostoru koji beogradska alternativna mladež smatra svojim drugim domom – u Kulturnom centru GRAD.

Prvi #POPactuallySoirée zakazan je za subotu, 11. novembra, kada će se željnoj publici predstaviti Bojana Vunturišević sa svojim bendom!  Drugi, sa bendom About Lorna je već zakazan za 9. decembar.

Do skoro, Bojana Vunturišević bila je “nekadašnja pevačica benda Svi Na Pod”. Sada je dovoljno da se “malo, malo” zapeva i ljudi prepoznaju hit Kese, Etikete sa jednog od najdragocenijih albuma novije istorije domaće pop muzike.

Ova dama vrsnog vokala, ali i jedinstvene harizme koja se manifestuje kroz sada već prepoznatljive plesne pokrete, vreme u studiju i na sceni provodi gotovo isključivo sa prijateljima. Tako je producent albuma Daljine, Ivan Marinković Bambi, ujedno i deo benda sa kojim Bojana nastupa.

Zaključni član je producent elektronske muzike i izvođač, Marko Milošević, prepoznatljiv po svom akronimu Mkdsl.

Njih troje će svirati pred beogradskom publikom nakon uspešnih koncerata u Zagrebu i Novom Sadu, a u svrhu promocije spota i kratkog filma inspirisanog pesmom Noćni program. Vunturišević kaže da joj je ovo omiljena pesma sa albuma, kao i da je to njena prva potpuno samostalno napisana kompozicija.

Među zanimljivijim lokacijama na kojima je sniman spot, izdvaja se svlačionica FK Radnički. U njemu su devojke iz plesnog kluba Dance Factory.  Režirao ga je Ivan Stojiljković, dok se fotografijom bavila Milica Cvetković. Drugi video spot praktično je kratki film sa mračnijom, svakako veoma interesantnom tematikom. Na njemu je takođe radio Stojiljković, ali u paru sa Aleksandrom Košutićem. Verujemo da će njegova premijera biti kontraverzna, a nedeljama unazad uspešno izbegavamo njegove spojlere.

Nakon koncerta sledi POPactually DJ set, prepun aktuelnih hitova, zabavnih opskurija i plesnih klasika.

Prvi kontigenti karata su već rasprodati! Ulaznice će moći da se kupe na ulazu u KC GRAD po ceni od 600 dinara!