PODELI

Legendarni britanski acid jazz i funk sastav Brand New Heavies, novo je inostrano ime koje će tvrđava Kastel ugostiti 19. jula, poslednje večeri banjalučkog Jelen Demofesta.

Brand New Heavies je muzička institucija, čija unikatna mešavina jazza, funka i soula vlada britanskom scenom skoro tri decenije.

Ime ovog četvročlanog benda je omaž kumu soul muzike Džejmsu Braunu, koji je svojevremeno označen kao “ministar novog super heavy funka”.

U svojoj bogatoj karijeri Brand New Heavies izdao je osam studijskih izdanja, a s obzirom da se iščekuje izlazak novog albuma, publika Jelen Demofesta će biti u prilici da među prvima čuje numere koje će se naći na još neimenovanoj ploči. Svi prisutni na tvrđavi Kastel takođe će moći da čuju i fantastični glas nove pevačice sastava Dawn Joseph, koja je punopravna članica benda postala pre nekih osam meseci, a već se pojavljivala na prošlogodišnjem albumu “Forward”.

Pioniri londonske acid jazz scene tako će zaokružiti inostrani muzički revijalni program, u kojem još nastupaju nemački rock sastav Guano Apes i Max Romeo, reggae legenda sa Jamajke. Ovaj deo programa dodatno će biti pojačan i regionalnim zvezdama među kojima su Urban&4, kultni punk rock sastav Hladno pivo i reggae core atrakcija Eyesburn.

Jelen Demofest se održava od 17. do 19. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci.