PODELI

Columbia Records je najavila izlazak  novog albuma Brusa Springstina, “Chapter and Verse”  koji će se  u prodaji pojaviti 23. septembra, upravo na “Gazdin” rođendan.  Ovo izdanje predstavlja audio pratnju  iscrpnoj autobiografskoj  knjizi “Born To Run” (Simon & Schuster ) koja će  izaći 4 dana kasnije.

Izbor pesama na  kompilaciji “Chapter&Verse” obuhvata čitavu karijeru američkog kantautora i na njoj će se naći 18 pesama, od kojih pet prethodno neobjavljenih,  koje su nastale u periodu kada Springsteen nije bio u Columbia Records.

Springsteen je lično i veoma pažljivo odabrao sve pesme na izdanju  “Chapter&Verse”, koje ne samo da pokazuju  njegovu muzičku evoluciju , već i dobro ilustruju teme i odeljke buduće knjige “Born To Run”. Kompilacija će početi sa dve pesme The Castilles (Springstinovog prvog benda koga je kao tinejdžer oformio 1965. godine), na kome se čuje prepoznatljiv Brusov vokal uprkos mladim godinama. “Chapter&Verse” se završava  sa naslovnom pesmom albuma “Wrecking Ball” koji je izašao 2012. godine. Odabrane pesme hronološki prate Springstinovu muzičku istoriju od najranijih dana, naslanjajući se, paralelno, na priču iz autobiografije “Born To Run”.

U snimcima koje potpisuju Steel Mill and The Bruce Springsteen Band, čuju se muzičari koji će formirati i svirati u grupi  The E Street Band. Solo demo snimci  “Henry Boy” kao i  “Growin’ Up” snimljeni 1972, kratko pre nego što je Springsteen započeo sa radom na svom debi albumu “Greetings From Asbury Park, NJ”.

“Chapter and Verse”  biće dostupan kao pojedinačni album i kao dvostruka LP ploča. Pakovanje albuma nosi sve potrebne informacije, stihove pesama kao i retke fotografije.  Digitalna pretprodaja albuma kreće od danas.

https://www.youtube.com/watch?v=SpyPHE7fGYU

Springstinova sveobuhvatna i iscrpna  autobiografija, “Born to Run”, sa preko 500 stranica teksta i fotografija,  izlazi 27. septembra,  kao tvrdo ukoričeno izdanje, e-knjiga i audio izdanje (Simon & Schuster).

Springsteen je povučeno pisao autobiografiju prethodnih sedam godina, a rad na knjizi  je započeo  2009. nakon nastupa sa E Street bandom u poluvremenu  Super Bowl takmičenja. “Born To Run” je dostupan za narudžbinu na linku: http://smarturl.it/borntorunbook.

Bruce Springsteen i E Street Band trenutno su na turneji po Evropi, a u Ameriku se vraćaju za niz koncerata koji počinju 23. avgusta, a završavaju se 14.seprembra.

Tracklist albuma “Chapter and Verse”:

Baby I — The Castiles (snimljena 2.maja1966, u Mr. Music, Bricktown, NJ; autori Bruce Springsteen i George Theiss; prethodno neobjavljivana)

You Can’t Judge a Book by the Cover — The Castiles (snimljena 16.septembra 1967, u The Left Foot, Freehold, NJ; autor Willie Dixon; prethodno neobjavljivana)

He’s Guilty (The Judge Song) — Steel Mill (snimljena 22 februara 1970, u Pacific Recording Studio, San Mateo, CA; prethodno neobjavljivana)

Ballad of Jesse James — The Bruce Springsteen Band (snimljena 14 marta, 1972,  u Challenger Eastern Surfboards, Highland, NJ; prethodno neobjavljivana)

Henry Boy (snimljena juna 1972, u Mediasound Studios, New York, NY; prethodno neobjavljivana)

Growin’ Up (snimljena .maja, 1972, u Columbia Records Recordings Studios, New York, NY; prethodno se pojavila na ‘Tracks’)

4th of July, Asbury Park (Sandy) (1973, ‘The Wild, The Innocent & the E Street Shuffle’)

Born to Run (1975, ‘Born to Run’)

Badlands (1977, ‘Darkness on the Edge of Town’)

The River (1980, ‘The River’)

My Father’s House (1982, ‘Nebraska’)

Born in the U.S.A. (1984, ‘Born in the U.S.A.’)

Brilliant Disguise (1987, ‘Tunnel of Love’)

Living Proof (1992, ‘Lucky Town’)

The Ghost of Tom Joad (1995, ‘The Ghost of Tom Joad’)

The Rising (2002, ‘The Rising’)

Long Time Comin’ (2005, ‘Devils & Dust’)

Wrecking Ball (2012, ‘Wrecking Ball’)