PODELI

Najžešće ovosezonsko izdanje Good Vibrationsa dogodiće se  večeras u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, a zasviraće  metalci Decomposing Entity, E.N.D. , Hesperian Death Horse i Muka.

Ulaznice će koštati 30 kuna. Za DJ pultom dominiraće Kneža, a početak programa je u 20.30h.

Decomposing Entity je zagrebački death metal trojac koji je sredinom prošle godine izdao dugo očekivani full length prvenac “So It Begins”. Album je izašao za švedski “Perennity Records” i  dobio je niz odličnih kritika i komentara. Iza sebe imaju hrpu odrađenih koncerata i festivala širom Evrope i regiona. Stajali su na stageu rame uz rame velikim bendovima poput Decapitated, Behemoth, Destruction, Suffocation, Horna, Wizard, Entombed, a već su jednom pre dve godine i svirali na GV-u.
E.N.D. u Vintage i na Good Vibrations stiže po drugi put nakon odličnog nastupa pre više od godinu dana. Ova zadarska groove/thrash/experimental metal trojka osnovana je sad već davne 1996. godine, a od nedavno su se ustalili u lineup-u Alen Babin (gitara, vokal), Davor Babin (bubnjevi), Daniel Juković (bass). Poslednji album „Demonic8“ objavili su krajem prošle godine, a do sada su nastupali na festivalima poput Brutal Assulta, Metalcampa i Matelfesta, delili su binu sa Testamentom, Malignant Tumourom, Xentrixom…

Hesperian Death Horse je post-metal/sludge/ambient bend osnovan 2012. godine. Momci iza sebe imaju hvaljen album „Mrtav“, koji je izdala američka kuća „Play The Assasin Records“ i zamišljen je kao deo trilogije čiji ostatak tek očekujemo, a početkom 2014. godine su izdali „The Electric Wizard“ split EP.

Muka je relativno novi black/death metal bend okupljen 2012. Godine. Sastavljen je od članova bendova (drama) (gitara i bass), Duskburn (gitara), ex Avicularia (bubnjevi) + Boro u ulozi vokala/tekstopisca. EP „Svi šute“ sluša se već neko vreme, a ako niste siti muke, doći ćete na svoje u Vintageu.