PODELI

Blake Fleming, originalni bubnjar u suosnivač kultnog rock sastava Mars Volta, sviraće na poslednjem nastavku trilogije “The Death and Resurrection of Krautrock” koji će hrvatski bend Seven That Spells snimati tokom 2015. godine.

Fleming će svirati na kompletnom albumu odnosno svim pesmama predstojećeg izdanja Seven That Spells čije se objavljivanje očekuje krajem 2015. ili početkom 2016. godine.

„Veoma se radujem što ću raditi sa Seven That Spells sledeće godine. Plan je da psihodelični krautrock odvedemo na novo mesto i da mu napravimo novi ritmički/sonični šupak!“, izjavio je Blake Fleming povodom predstojeće saradnje.

Blake Fleming je veoma poznat na američkoj nezavisnoj sceni, a pored čuvenih Mars Volta osnivač je i član još nekoliko uticajnih bendova. Svirao je na prvim demo snimcima Mars Volta “The Haunt of Roulette Dares” i “Cicatriz ESP” iz 2001. godine, da bi se u bend vratio 2006. godine zamenivši bubnjara Jona Theodorea. Pevač Cedric Bixler-Zavala ga je tada nazvao “ocem pesama Mars Volte”. Sarađivao je i nastupao sa: Lemonheads, Gibby Haynes, Zeni Geva, Steve Albini, Omar Rodriguez-Lopez, Kim Taylor, The Ropes, Jeff Tweedy, Laddio Bolocko i mnogim drugima.

Seven That Spells će pred novu evropsku turneju u februaru i, za sada, deset zakazanih koncerata u Belgiji, Holandiji, Nemačkoj i Engleskoj nastupiti i u Srbiji 20. decembra. Bend će svirati  prvi put u Beogradu u specijalnom izdanju: proširenoj postavi sa dva seta bubnjeva, još jednom gitarom i klavijaturama. Tom prilikom promovisaće aktuelno izdanje “The Death And Resurrection Of Krautrock: IO” koje je dobilo odlične kritike u muzičkim magazinima širom sveta.

Koncert će se održati u Klubu Doma omladine Beograda, a ulaznice će biti u prodaji na ulazu u klub na dan koncerta od 7 uveče. Prvih 77 posetilaca biće u mogućnosti da kupi ulaznicu po povlašćenoj ceni od 400, ostali po ceni od 600 dinara.

Dan pre beogradskog koncerta, Seven That Spells će u proširenom sastavu svirati u zagrebačkoj Tvornici kulture.