PODELI

Obrenovački sastav Bukowski će u petak, 13. decembra, koncertno predstaviti svoj album prvenac “U Dimu” pred domaćom publikom.

Album će izaći pod etiketom Miner Recordings. Koncert će biti održan u Sportsko-kulturnom centru “Obrenovac” u maloj sali, a bend će imati čast da ugosti Kolaps iz Novog Sada i lazarevački bend Peripetia. Koncert počinje u 21 čas, a ulaz je besplatan.

Bukowski je osnovan 2000. godine od strane nekolicine prijatelja i od tada do danas u nešto sporijem tempu radi na ostvarenju albuma „U dimu“ koji je snimljen 2004. godine. Od tada su izdali EP sa četiri pesme „Čekajući tebe“ putem portala Nocturne magazina i snimili dva spota.

“Krajnje je vreme da album koji smo snimali 2004. godine stavimo iza sebe. Mnogo truda je uloženo u ovo svojevremeno i prosto nismo hteli da ostavimo album neobjavljen. Bukowski sada radi u totalno drugoj postavi i zvuči dosta drugačije – moćnije i sveže. Početkom sledeće godine Bukowski kreće sa snimanjem novog materijala koji će bend predstaviti u pravom svetlu” izjavio je Branko Milojević, pevač benda Bukowski i dodao: “Sigurno je da nas sa ovakvim gostima očekuje dobar provod, jer su i Kolaps i Peripetia odlični bendovi”.

Kolaps je bend koji je poslednjih godinu dana pomerio granice na domaćoj hardcore sceni. Svojim beskompromisnim zvukom i tekstovima na srpskom jeziku privukli su pažnju mnogih. Neverovatna energija živih nastupa dovela ih je do toga da će ove godine otvoriti novosadski Koncert Godine. Njihov drugi album “Bunt” izdat je pod okriljem izdavačke kuće Miner Recordings, a oba albuma se mogu naći i na stranicama Nocturne magazina kao besplatna download izdanja.

Priča benda Peripetia kreće krajem 2012. godine. Iako veoma mlad bend od samog početka pokazuje da je pred njim ozbiljna priča. Bend kroz svoju muziku spaja progressive, rock, funk, fusion, jazz, ambiient, groove i pop, a njihov najveći adut su odlične vokalne sposobnosti pevačice Mile Vukelić. Peripetia spaja sve životne teme višesmislenim tekstovima u kojima slušalac oseća slobodu, a autor olakšanje.

Foto: Marko Ristić