PODELI

Zagrebački bend She Loves Pablo nedavno je objavio album “Burn and Levitate”.

Dostupan je za besplatno preuzimanje, a evo i mišljenja o istom.

Album koji vam se dopadne već nekon prvog slušanja mora biti dobar, ovde je upravo to slučaj. Bend je uspeo da potrefi pravi zvuk stoner/groove rock-a, čemu je znatno doprinela i odlična produkcija.

„Burn and Levitate“ je drugi po redu studijski album benda She Loves Pablo, koji je svetlost dana ugledao krajem januara ove godine i, po mom skromnom mišljenju, postavio standarde stoner/groove rock-a na ovim prostorima.

Album je kompaktna celina u okviru žanra i verujem da će naići na odličnu reakciju fanova, ali i da će mnogi koji ne gaje simpatije prema ovakvom zvuku morati da priznaju neosporan kvalitet. Tokom slušanja, došao sam do zaključka da bend zvuči kao odlična mešavina Down-a i zlatnog doba Audioslave-a.

Od samog početka album kreće snažno i već u prvih deset sekundi pesme „Karma“ poželim da porazbijam sobni inventar bejzbol palicom. U sličnom ritmu se provlače i naredne dve pesme, a onda neočekivano izroni naslov „Friday’s Shepherd’s Pie Day“, koja me je momentalno, već po nazivu, a kasnije i samom kompozicijom, asocirala na bend Primus, što samo pokazuje raznovrsnost ovog benda.

Takođe, izdvojio bih pesme „Fistfool“, svoju omiljenu – „Impassive, Massive and Aggressive“ i odličan završetak albuma kroz pesmu „Rubber band“, kao must listen deo. Ceo album ima odličan gruv, a oduševljen sam i dozom nepreterivanja i gađanjem one idealne crte za promenu ritma, podizanjem atmosfere koja kulminira i onda naleti totalni brejk bit…savršeno!

Sve u svemu (nije začin C), momci su ovim albumom odradili odličan posao. Kreativno, snažno, pržački…svi elementi koji su potrebni za dobar rock album su tu, ukomponovani sa odličnim zvukom i dobrim tekstovima. Nadam se da ćemo She Loves Pablo u skorije vreme moći da vidimo uživo, da opravdaju ovako dobre kritike.

Ocena: 9 (devet)

Spisak pesama:

1. Karma

2. The Hunt

3. Miss Deed

4. Friday’s Shepherd’s Pie Day

5. Gamblin’

6. Fistfool

7. Burning my soul

8. Impassive, Massive and Aggressive

9. Rubber band

 Stefan Nedeljković

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.