PODELI

Beogradski reper Bvana objavio je singl pod nazivom “Minimalac kriminalac” koji ujedno predstavlja uvertiru u album “Zelena glava i magični kamičak”.

Nikola Ćosić, poznatiji kao Bvana iz Lagune je na domaćoj rep sceni preko dve decenije i tokom svoje karijere sarađivao je sa najznačajnijim reperima, a ipak zadržao svoj prepoznatljiv stil. Iza sebe ima devet albuma a gostovao je i na mnogim albumima i projektima drugih repera.

“Zelena glava i magični kamičak” predstavlja klasični hip hop zvuk devedesetih sa aktuelnim tekstovima koji oslikavaju svet u kome živimo. Povodom toga Bvana je izjavio:“Svakom od nas je potrebna po jedna zelena glava i magični kamičak kako bi poboljšali svoj kvalitet života. Pesme će vas dići, spustiti, nasmejati, rasplakati, opustiti, razbesneti kao što naziv albuma i kaže.”

“Minimalac kriminalac” je sedmi singl sa albuma “Zelena glava i magični kamičak” na kojem gostuje veliki broj repera iz regiona. Pesma je rađena u saradnji sa makedonskom grupom Zad agolot. Tema pesme je društveno- sociološkog karaktera i govori o životnim izborima koji su nam dati u ovoj zemlji kao i o događajima sa kojima se neretko susrećemo.  Spot potpisuje ovaj put Humammade studio koji je osmislio ceo spot kao i kostimografiju. Bvana se u spotu pojavljuje u više uloga kao radnik, građevinac, robijaš i kao sudija.

Bvana je do svog uspeha došao velikim radom i za sebe kaže “radim iz ljubavi i dolazi mi sve nekako prirodno” pa je i ovog leta veoma aktivan i možete ga sresti na bezbroj letnjih festivala.

Foto: Ivan Pantić i Artinjan Artinović