PODELI

Prva BXpozicija će se održati danas, 17. aprila, u 19h u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu.

BXpozicija je prilika da fotografi javno, ali u neformalnoj atmosferi kluba prezentuju svoj aktuelni rad, nove projekte ili svoj portfolio.

 

 

“Naša želja je da damo priliku fotografima, ali pre svega dobrim fotografijama i foto pričama” – navode organizatori.

BXpozicija je jedan od niza događaja koji se organizuje u okviru projekta “Focusing Democracy” čiji je cilj edukacija i promocija društveno angažovane i dokumentarne fotografije.

Ovaj put radove će prikazati fotografkinja Marija Erdelj i fotografi Fedor Kiselički i Igor Markov.

O učesnicima:

Igor Markov: Učestvovao na više od 30 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Od više osvojenih nagrada posebno se ističu dve nagrade kineske folklorne fotografske asocijacije i UNESCO-a, zatim od strane NATO-a na temu života u Jugoistočnoj Evropi, dve nagrade na konkursu „Lepo lice Srbije” za seriju najboljih fotografija Srbije i šest nagrada Foto kino video saveza Vojvodine.

Marija Erdelj: Diplomirala je fotografiju na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesorke Ivane Tomanović. Dobitnica je nagrade na konkursu “Moje mesto moji ljudi” i učesnica radionica dokumentarne fotografije organizovane od strane “OSCE” i “World Press Photo”. Svojim fotografijama učestvovala je više od 30 zajedničkih izložbi u zemlji i inostranstvu, ali kao najbitniju izdvaja Izložbu fotografija „International meetings of photography Plovdiv, academic scene”.

Fedor Kiselički: Svojevremeno sam imao polemiku sa jednim drugom oko fotografisanja na putovanjima. On je stanovišta da ne treba biti opterećen fotografisanjem, već jednostavno zadržati sve u uspomenama, da fotografisanje ne bi oduzimalo vreme od samog doživljaja u tom trenutku.

Naslovna fotografija: Igor Markov

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.