PODELI

U nedelju, 11. septembra, u Domu omladine Beograda gostovaće američka pevačica i autorka, Šarlin Meri Maršal (Charlyn Marie “Chan” Marshall), poznatija kao Cat Power.

44-godišnja pevačica i zvezda svetske indi-rok i američke folk-rok scene iz Atlante nastupiće u Beogradu u sklopu solo evropske mini-turneje od Italije preko Zagreba i Ljubljane do Beograda.

U bogatoj karijeri koja traje od sredine devedesetih godina pa do danas, Cat Power je izdala 9 studijskih albuma, 8 singlova, i mnoštvo gostovanja, pesama za filmove, i kolaboracija sa drugim značajnim imenima u svetu muzike kao što su Dirty Three, Faithless, Joko Ono, Edi Veder iz Perl Džema, Iggy Pop, i mnogi drugi.

Poslednji album, naziva Sunce (Sun) izdat je 2012. godine i prvi Cat Power album koji je dostigao top 10 najprodavanijih ploča na Billboard listi. Pored toga, pojavljivala se i u filmovima, reklamama, modnim revijama, kao i dobrotvornim kampanjama.

Poštovana od strane kritičara, obožavana od strane publike i generalno smatrana kao sjajan lajv izvođač koji je dosta eksperimentisao i menjao zvuk tokom godina, imaće zasigurno šta da ponudi srpskoj publici.

Koncert počinje u 20.30h časova, a ulaznice se mogu nabaviti po ceni od 1200 dinara na Eventim prodajnim mestima.